RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Legene må skjerpe seg

Sist oppdatert:
Plastikkirurgene ved Sykehuset i Telemark er oppgitt over at et stadig økende antall pasienter blir henvist til plastisk kirurgi på feil grunnlag.

Avdelingsoverlege Anadi Begic ved plastikkirurgisk avdeling ved Sykehuset Telemark ber allmennlegene bli flinkere til å sile ut pasienter før de blir henvist til sykehuset for plastisk operasjon, skriver Telemarksavisa.

Ifølge Begic får sykehuset unødig mange henvendelser fra pasienter som ikke oppfyller de medisinske kriterier for operasjon. Pasientene har problemer med å skille mellom det offentlige og private, og det øker presset på legene på offentlige sykehus.

- Vi driver ikke med kosmetisk kirurgi, men opererer pasienter på medisinsk grunnlag. Jeg vil gå så langt som å si at vi enkelte ganger får henvisninger basert på manglende medisinsk grunnlag fra legene, sier Anadi Begic.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere