RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Legger seg flat for terrorister

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen slår tilbake mot Kjell Magne Bondeviks kritikk av islam-hetsen, og hevder at statsministeren legger seg flat for terrorister.

For to uker siden gikk Frp-formann Carl I. Hagen på talerstolen hos menigheten Levende Ord i Bergen og angrep islam. Han kritiserte religionsstifteren Muhammed og anklaget ham for å være inspirator for terrorister.

Etterpå har reaksjonene var sterke.

- Jeg forstår at muslimer føler seg hetset. Jeg kan dessverre bekrefte den holdning en del ekstreme muslimer har, nemlig at vi i Vesten er deres fiender. Og det er det som er så farlig, det er det som gjør at det kan bli mer terror, sa Bondevik til TV 2 Nyhetene onsdag.

I dag slår Carl I Hagen tilbake mot Bondevik.

- Den terrorismen kan man ikke legge seg flat for. Det kan virke som om statsministeren ønsker at vi skal legge oss flate, og det synes jeg er trist.

- Mener du at det er statsministeren, og ikke deg, som fremmer økt terrorisme?

- Ja, fordi han skaper det inntrykk at terrorisme og islamsk fundamentalisme kan vinne frem. Mens alle andre, slik jeg oppfatter det, vil bekjempe islamsk fundamentalisme og terrorismen på alle mulige måter. Og da kan man ikke begynne med å si at man ikke skal gå imot den islamske fundamentalsime som står bak mesteparten av terrorismen i dag, sier Hagen til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere