RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Løft for klima

Sist oppdatert:
Sp-lederen liker satsningen på klima og kommuner.

- Budsjettet viser en tydelig retning på mange viktige områder, blant annet i forhold til klima, kommuneøkonomi, aktiv distriktspolitikk og samferdsel. Dette budsjettet er et viktig steg på veien for å oppfylle Soria-Moria, sier Sp-leder Åslaug Haga.

Massiv satsing på fornybar energi og Co2-håndtering

Mongstad
- Ny fornybar energi vil få sitt endelige gjennombrudd i 2008 når midlene til fornybar energi og energieffektivisering i regi av Enova blir nær doblet.

Den samla rammen blir på 1 450 millioner kroner. Dette er en økning på om lag 660 mill. kroner i forhold til 2007.

- Regjeringen vil bruke 1 125 millioner kroner til håndtering av CO2 på Mongstad og Kårstø. Dette er tidenes største satsing på fangst og lagring av CO2. Jeg priortierer arbeidet med CO2-håndtering svært høyt og jeg er opptatt av å holde tempoet i arbeidet med Kårstø og Mongstad oppe, sier Haga.

Mer til syke
Regjeringen satser enda mer på sykehus, psykisk helse og rusfeltet i tråd med Soria Moria-erklæringen.

– Vi skal få orden på sykehusøkonomien og fornye byggene, samtidig som vi skal behandle flere, holde ventetidene nede og sikre at brukerne får god hjelp, sier statsminister Jens Stoltenberg.

- Regjeringen har økt bevilgningene til sykehus med 3,9 milliarder kroner for 2008, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere