RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (Scanpix)

- Ligner på jødehets

Sist oppdatert:
Høyres leder Erna Solberg ber nordmenn være mer oppmerksomme på hetsing av minoriteter.

I et intervju med VG trekker Høyre-lederen paralleller mellom 30-tallets jødehets og antiislamske gruppers omtale av muslimer i dag.

- Det er nesten ufattelig mange paralleller i disse forvridde tankene - måten ekstreme antiislamske grupper omtaler muslimer på i dag, ligner måten ekstreme antisemittiske grupper omtalte jøder i tiårene som førte opp til andre verdenskrig, sier hun til avisa.

Bodde i hennes nabolag
Erna Solberg sier hun har gjort seg sine tanker i kjølvannet av terrorhandlingene som rammet Norge 22. juli og det tankegodset den siktede Anders Behring Breivik har gitt uttrykk for i sitt forsvarsskrift, en mann som forøvrig har bodd i hennes nabolag i flere år og som hun dro kjensel på da hun så bildene av ham.

Men Høyre-lederen tror ikke det er noe i den offentlige debatten som har bidratt til disse ekstreme handlingene.

Derimot er hun opptatt av at ord betyr noe i forhold til hvordan minoriteter opplever det norske samfunnet, om de opplever det som inkluderende eller ikke. I intervjuet med VG ber hun nordmenn være mer oppmerksomme i forhold til rasisme og fremmedfrykt.

Sier mange blir diskriminert
Solberg nevner minoritetsungdom som er født og oppvokst i Norge, men som hele tiden blir møtt med spørsmål om hvor de kommer fra. Hun sier mange opplever å bli diskriminert, for eksempel i utelivet og på arbeidsmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere