RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Livet mitt er ødelagt

(TV 2)
Sist oppdatert:
Terrorsiktede Arfan Q. Bhatti mener livet hans er fullstendig ødelagt.

(iOslo.no) Bhatti ble fredag fengslet videre i fire nye uker.

Ikke nok med at Bhatti risikerer en langvarig forvaringsdom hvis han skulle bli funnet skyldig i noen av de mange siktelsene PST har rett mot ham. Bare prosessen i seg selv har ødelagt livet hans.

- Hele livet ødelagt
- Min klient mener hele hans liv er ødelagt. Stemplet som terrorist blir sittende, og det vil følge ham uansett hvor i verden han reiser, sier advokat Arild Holden til iOslo.no.

Fredag var det på ny fengslingsmøte i den mye omtalte terrorsaken. Arfan Q. Bhatti og tre andre personer er siktet for å ha inngått såkalt terrorforbund, å planlegge en terrorhandling, på norsk jord.

Før jul ble den første av de tre andre siktede løslatt. Torsdag ble det klart at de to siste, henholdsvis en nordmann på 26, og en norskpakistaner på 28, blir løslatt fra varetekt.

- Bevisene finnes allerede
- Når de to siste også er løslatt så finnes det ingen grunner til at Bhatti fortsatt skal være fengslet. PST legger frem påstand om at det er fare for bevisforspillelse, men hvis det er slik at man har inngått et terrorforbund, så kan likegodt de andre forspille de bevisene, som eventuelt kan ødelegges, sa Holden til Nettavisen.

Men klokka 14, ble det klart at han blir varetektsfengslet i fire nye uker.

Han mener at PST allerede sitter på de bevisene som finnes i saken, og at de somler med å gå gjennom disse bevisene.

- De eneste bevisene de refererer til er historiske samtaledata. De finnes allerede i systemet, og kan ikke ødelegges av min klient, sier Holden.

Personforfølgelse
Han mener saken nå kun dreier seg om en personforfølgelse av Bhatti.

- Det blir mer og mer klart at dette kun dreier seg om Bhatti, og ingen andre. Politiet har så lyst til å ta ham for et eller annet, og de bruker alle midler for å få det til, sier han.

Skutt 17 skudd
Fredag kom det frem at Bhatti også blir siktet for å ha skutt mot huset til en av sjefene for pyramideselskapet T5PC i Asker. Huset til denne mannen i Asker skjedde 11. august i fjor. PST sier de sitter på lydbåndopptak som beviser at Bhatti først rekognoserer mot huset, før han plukker opp våpen. Deretter kjører han tilbake til huset, og skyter 17 skarpe skudd mot det, før han igjen leverer fra seg våpnene.

- Min klient kjenner ikke til denne skytingen, og benekter å ha noe med den å gjøre. Utover det har jeg ingen kommentar til den nye siktelsen, sier Holden.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere