RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Livsfarlig dophandel for Oslo-barn

Sist oppdatert:
Nordmenn fortsetter å kjøpe dop langs Akerselva. Nå krever forretninger handling fra Oslo-politikere.

(iOslo.no) Det har lenge vært svært mange dopselgere langs nedre del av Akerselva i Oslo. Hele døgnet står de der, de utenlandske narkoselgerne, og nordmenn løper til for å kjøpe narkotika.

Åpenlys narkoomsetning
Du trenger ikke stå mange minuttene i dette området før du ser nordmenn i alle aldre gå bort til selgerne, som raskt leverer varene. Men nå har Akerselva Vel fått nok.

- Vi har samarbeidet med Oslo kommune i utstrakt grad og bl.a. samlet inn vel 1 mill. kroner som i sin helhet har gått til opprenskning av området langs elva. Dessverre har vi i den senere tid blitt mer og mer bekymret for narkotikatrafikken og den kriminaliteten som har utviklet seg i stadig sterkere grad i området. Dette gjør forholdene uholdbare for både beboere og næringsdrivende og er til tider livsfarlig for barn som leker langs elva,» skriver forretningsfører Christian Jenssen i et brev til Oslo-politikerne på Stortinget.

Ønsker vektere
Velforeningen konstaterer at politiet ikke har ressurser nok til å rydde området for disse uønskede elementene, som forsyner narkohungrige nordmenn. De ønsker en prøveordning der vektere skal vandre rundt i området og melde fra til politiet om narkohandel. Dette er både politiet og byrådsleder Erling Lae positiv til.

- Det er ikke bare flaut, det er fullstendig uakseptabelt. Det er åpenlys kriminalitet som ødelegger livet og bomiljøet til folk som bor her, sier byrådsleder Erling Lae (H) til iOslo.no.

Les også: Ville selge mer narko

Lae innrømmer at han selv prøver å unngå å gå i dette narkoområdet på Grünerløkka.

Unngår narko-Løkka
- Jeg velger å gå rundt dette området her om jeg kan. Jeg har selv opplevd å bli stoppet av pågående narkotikaselgere, sier Lae.

Velforeningen ønsker ikke bare at vekterne spaserer rundt:

- Vi ønsker også at det monteres videokameraer på strategiske steder langs elva. Slik situasjonen er i dag så sprer den lyssky virksomheten seg videre til boligområdene og utgjør en betydelig gene for alle som ferdes i området særlig etter mørkets frembrudd, skriver Jenssen.

Tatt over området
Ifølge rapporter fra vektere i området har narkoselgerne tatt over området rundt Torggata totalt.

- Det er stort sett opp til 10 – 15 stykker der hver kveld som tilbyr salg til alt og alle som kommer forbi, skriver vekterselskapet som passer på Anker STIs eiendom.

Nå oppfordrer Velforeningen, som kanskje har Norges verste område å forholde seg til, at Oslobenken på Stortinget engasjerer seg i arbeidet for å gjøre Akerselva levelig.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere