RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Livsfarlige arbeidsplasser

Både Statsbygg og det statlige entreprenørselskapet Mesta får flengende kritikk av Arbeidstilsynet etter en landsomfattende storkontroll.

Sikkerhetsrutinene er så dårlige at det er livsfarlig å arbeide på enkelte byggeplasser, melder TV 2 Nyhetene.

Hele ni arbeidsplasser der Mesta er hovedentreprenør ble umiddelbart stengt da Arbeidstilsynet kom på en landsomfattende kontroll.

Inspektørane fant også klare lovbrudd. Syv pålegg må utbedres innen 1. februar.

Statsbygg er byggherre for den nye operaen i Bjørvika. Verken dette prestisjeprosjektet eller 24 andre byggeprosjekter i regi av Statsbygg slipper unna krass kritikk fra Arbeidstilsynet.

Tilsynet skriver i rapporten at byggeplassene til Statsbygg er «....uorganiserte, med mangelfull kunnskap om egen rolle og oppgaver, fraskrivelse av ansvar og uten skriftlige avtaler om hvem som er koordinator og hvem som er prosjektleder.»

14 byggeplasser ble umiddelbart stengt. Statsbygg har brutt flere forskrifter og lovverk og har fått seks pålegg som må utbedres innen 1. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere