Gå til sidens hovedinnhold

- Løft Ahmed, Erna!

Shabana Rehman oppfordrer kommunalminister Erna Solberg til å løfte litt på den omstridte pakistanske politikeren Qazi Hussain Ahmed, som i dag kommer til Norge. Hva synes du?

Qazi Hussain Ahmed er Pakistans svar på Carl I. Hagen, mener standup-eren Shabana Rehman. Klokken 20.30 lørdag kveld lander Ahmed på Gardermoen.

- Han er ingen farlig mann å invitere til Norge. Qazi Hussain Ahmed er Pakistans svar på Carl I. Hagen. Han er like populistisk og sier det folk vil høre i hjemlandet, sier pakistanske Rehman til Dagsavisen.

En brukket ankel forhindrer komikeren til å løfte noen selv for tiden, men hun oppfordrer kommunalminster Erna Solberg til å ta et aldri så lite løft.

Tidligere denne uken opplyste kommunalministeren at politikeren fikk komme til Norge, til tross for at han står på Schengens liste over personer som kan være til fare for nasjonens sikkerhet.

- Det som er farlig, er om det han sier i sine foredrag blir forbigått. Vi kan ikke bare unnskylde ham eller ta avstand. Journalistene må ta en kritisk gjennomgang på lik linje med det de ville gjort om det var en stor vestlig politiker som kom til landet, sier Rehman.

Mandag skal den pakistanske politikeren møte kommunalministeren. Hun har ikke lovet å gi ham noe løft, men informasjonsrådgiver Eva Kvandal i Kommunaldepartementet sier Solberg skal si fra hva hun og regjeringen mener om ekstremistiske holdninger.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker