RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lotto-millionæren robbet for 700.000

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
- Han kom inn for å se på hus, forteller Erling Sørensen i Eiendomsmegler1 på Kanariøyene. - To dager senere påsto mannen at han var frastjålet 7-800.000 kroner på hotellet.

(iBergen.no/Gran Canaria) Jarle Gunnar Litlekalsøy (52) oppsøkte eiendomsmegler under sitt besøk på Kanariøyene forut for dødsfallet 4. januar i fjor.

Lotto-millionæren hadde uken før jul i 2005 tatt ut fire millioner kroner fra sin konto og plassert sedlene i en stresskoffert. Den er senere ikke blitt sett.

- Jeg kan ikke tidfeste det, men mannen vi har lest om på nettet kom inn i vårt kontor og ville forhøre seg om bolig, forteller Erling Sørensen i Eiendomsmegler1s kontor på Gran Canaria til iBergen.no.

Fremsto merkelig
- Han ga uttrykk for at han hadde penger, men vi bet oss ikke særlig merke i det, delvis på grunn av at karen fremsto som noe merkelig. Han kom igjen noen dager senere og fortalte at han hadde blitt robbet på hotellet.

- Sa han hvor stort beløp han ble robbet for?
- Nei, det gjorde han ikke, men jeg fikk inntrykk av at det kunne dreie seg om 7-800 000, men for å være helt ærlig festet vi ikke lit til forklaringen. Vi trodde rett og slett at det var en slags unnskyldning for ikke å gå videre med et eventuelt kjøp.

- Dette er helt nye opplysninger for politiet, sier poltiadvokat Tore Johan Sørland ved Hordaland politidsitrikt til iBergen.no.

-Vi kjenner ikke til at han anmeldte tyveriet til spansk politi, men det kan hende at Litlekalsøy aldri rakk å anmelde før han døde, sier Sørland.

Forsvant
- Vi så aldri mannen igjen før han nå dukker opp på nettavisene, forteller Erling Sørensen

Etter det iBergen.no har grunn til å tro er dette første gang familien etter den tidligere fergebillettøren har fått bekreftet at mannen har sett på investeringsobjekter og at han kan ha hatt penger med seg ut av landet.. Det har versert rykter om at han skal ha vært på jakt etter ny bolig.

Jarle Gunnar Litlekalsøy døde av blodpropp på hotellet der han bodde på Gran Canaria 4. januar 2006.

Ingen tvil om dødsårsak

- Det er ingen tvil om at Litlekalsøy døde en naturlig død i henhold til det obduksjonsrapporten hevder. Politiets egen sambandsmann i Spania, en dommer og politiet i Sapnia har gått igjennom obdusentenes konklusjoner, sier politiadvokat Tore Johan Sørland.

- Kan det bli aktuelt å gjennoppta etterforskningen etter lottomillionene?

- Så langt har vi ikke fått håndfaste opplysninger som skulle tilsi det. Politiet har fått flere tips, men de er for "løse i fisken". Vi trenger noe håndfast, sier Sørland.

I 2004 vant han 5.1 millioner i Lotto. Familien har aldri sett noe til pengene i ettertid, til tross for at ingenting tyder på at han har hatt et spesielt høyt pengeforbruk.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere