*Nettavisen* Nyheter.

- Lurt til sex av 13-åring

Foto: Illustrasjon: Scanpix/EPA PHOTO/PA/DAVID CHESKIN

25-åringen ble ført bak lyset, ifølge oppsiktsvekkende dom.

24.01.07 19:25

En 25 år gammel mann er frikjent etter å ha hatt sex med ei 13 år gammel jente. Dette til tross for at jenta opplyste om at hun var født i 1987. Hendelsen skjedde i 2005.

Mannen, som var 23 da hendelsen skjedde, sto tiltalt i Ringerike tingrett for å ha hatt seksuell omgang med jenta i form av samleie.

Møttes på internett
Ifølge dommen møttes de to på nettet, på et chatte-nettsted oktober 2005. Jenta sa først hun var født i 1987, og bekreftet senere at hun faktisk var 18 år.

Jenta innrømmer å ha løyet på alderen, også da de to møttes utenfor Oslo noen dager senere. Hun sier imidlertid at hun senere opplyste om at hun faktisk var 13 år gammel. Noe 23-åringen nekter for å ha hørt.

Deretter dro de to hjem til mannens leilighet der først så en film, før de så hadde samleie.

- Voldtatt av utlending
Da jenta kom hjem dagen etter, fortalte fornærmede til sine pårørende at hun hadde blitt voldtatt av en utlending og at hun denne natten hadde sovet ute. Hun ble undersøkt av lege og forholdet ble anmeldt.

Den 25 år gamle mannen ble frikjent i retten. Et flertall av juryen mente mannen ikke burde gjort mer for å forsikre seg om jentas alder, og at han dermed ikke handlet uaktsomt.

Flertallet mente også tvilen om hvorvidt jenta faktisk hadde sagt at hun var 13 år måtte komme tiltalte til gode.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.