RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Løy om sexovergrep fra prest

Sist oppdatert:
Varslet egen død på SMS. Nå må kvinnen svare for løgnene.

(iOslo.no) Mandag starter rettssaken mot en Oslo-kvinne som står tiltalt for en rekke tilfeller av identitetstyveri og falske anklager.

I desember i fjor leverte kvinnen inn en anmeldelse mot en prest fra Oslo. Hun anmeldte ham for legemsbeskadigelse og for å ha utnyttet sin stilling som prest til å skaffe seg sex med henne.

Ifølge tiltalen kom anklagen etter at kvinnen i flere måneder hadde lurt presten til å gi henne kost og losji, samt betale regninger og hotellopphold for henne.

Risikerer åtte år
Paragrafen hun er tiltalt etter, har en strafferamme på åtte års fengsel, men kvinnen står i tillegg tiltalt etter sju andre paragrafer. Hun har ifølge tiltalen ved flere tilfeller falskelig anklaget andre personer for seksuelle overgrep.

Ved flere tilfeller lurte hun andre til å gi henne penger til fiktive utgifter, og hun kontaktet advokat for å presse erstatningspenger ut av menn hun mente hadde trakassert henne.

Sendte SMS om egen død
I september 2006 skal kvinnen ha forsøkt å overbevise flere personer om at hun lå for døden. På én av dagene sendte hun over hundre tekstmeldinger, flere av dem med truende innhold til en bekjent mann. Hun skal også ha fått portvakten på Ullevål universitetssykehus til å ringe og varsle om at hun lå for døden. Senere samme dag oppsøkte hun en kollega av mannen og utga seg for å være sin egen svigerinne.

Deretter fortalte hun at mannen hadde misbrukt henne seksuelt.

Mandag starter rettssaken mot kvinnen i Oslo tingrett. Det er satt av fem dager til hovedforhandlingene.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere