RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må avhøre KGB-Titov

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Advokat Harald Stabell mener det kan være lovstridig at KGB-offiserer ikke ble avhørt i Treholt-saken.

- Politiet har en plikt til å etterforske også det som kan være til gunst for en siktet, og retten skal sørge for sakens fullstendige opplysning, sier Stabell til NRK.

Stabell synes det er oppsiktsvekkende at Titov aldri har vært forsøkt avhørt, verken av politiet eller retten. Stabell har bedt Gjenopptakelseskommisjonen avhøre ham. Han mener de også bør avhøre Leonid Makarov, KGB-sjefen i Oslo som ble utvist fra Norge da Treholt ble arrestert, samt Treholts føringsoffiser i New York, Vladmir Sjisjin.

KGBs nestkommanderende under president Mikhail Gorbatsjov, generaloberst Viktor Grusjko, sa i 1995 til NRK i Moskva, at Treholt ikke var spion, bare en litt vidløftig diplomat, ifølge NRK.

Etter at Gjenopptakelses-kommisjonen er ferdig med Fasting-Torgersen-saken, får de nå en formidabel sak å bryne seg på. Kommisjonen vil trolig jobbe med Treholt-saken gjennom hele 2007.

Treholt (64) er tidligere norsk embedsmann og politiker for Arbeiderpartiet . Den 20. januar 1984 ble han arrestert på Fornebu flyplass og siktet for spionasje. Året etter ble han dømt til 20 års fengsel for spionasje til fordel for Sovjetunionen og Irak.

Treholt ble benådet av Brundtland-regjeringen i juli 1992. Han er nå bosatt på Kypros.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere