RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må bruke opp veipengene

Sist oppdatert:
Maskinentreprenørenes Forening (MEF) liker dårlig at Statens vegvesen har nesten 700 millioner kroner på budsjettet som ikke er brukt opp.

Nå vil de ha samferdselsminister Torild Skogsholm (V) på banen.

- Behovet for bedre veier er stort. Budsjettene er i utgangspunktet for små. Når disse budsjettene ikke blir brukt opp, får dette store negative konsekvenser for vegnettet i Norge, heter det i en pressemelding fra MEF.

Nok kapasitet

MEF-bedriftene i anleggsbransjen har kapasitet til å utføre arbeid for de pengene Statens vegvesen ikke klarer å bruke opp, opplyses det.

Statens vegvesen er omorganisert de siste årene. MEFs representantskap stiller spørsmålstegn ved om Statens vegvesens byggherrekompetanse er tilstrekkelig.

- Alvorlig

MEF mener situasjonen er alvorlig for Statens vegvesen, med Vegdirektoratet i spissen, og for samferdselsministeren. Statsråden må på banen og sørge for at de bevilgede midler blir brukt som forutsatt..

MEF er en frittstående bransje- og arbeidsgiverorganisasjon som organiserer vel 1640 små og mellomstore bedrifter i anleggsbransjen og beslektet virksomhet. Medlemsbedriftene sysselsetter cirka. 16.000 arbeidstakere, om lag 70 prosent av anleggsbransjen i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere