- Må granske fedre som dreper

Lys, Nøtterøy, Trippeldrap

Lys, Nøtterøy, Trippeldrap

Når pappa dreper sine barn, må samfunnet undersøke hva som har skjedd, mener voldsforskere.

23.11.06 15:22

Fra 1999 til 2004 ble 19 barn drept av et nært familiemedlem. I 60 prosent av tilfellene tok drapsmannen sitt eget liv. Dette viser tall fra Kripos, skriver Avisenes Nyhetsbyrå.

Disse sakene etterforskes ikke like grundig som når drapsmannen lever, og det blir ingen rettssak i etterkant som kan belyse motiv og årsak. Nå bør det iverksettes undersøkelser, mener forsker Kristin Skjørten ved Institutt for samfunnsforskning.

Rettspsykiater Berthold Grünfeldt mener også det er grunn til å granske denne typen drap. Han mener det er viktig å finne årsak og bakgrunn for drapet når gjerningsmannen selv er død, men at det blir veldig viktig å kvalitetssikre kildene som bidrar med informasjon.

Politiinspektør Bjørn Olav Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt leder etterforskningen av trippeldrapet i Vestfold i helga.

- Vi er nødt til å være sikre på årsak før vi kan gå ut med noe motiv. Dersom vi ikke finner slike opplysninger hender det beklageligvis at vi må slå fast at selv slike hendelser blir stående som uforklarlige tragedier, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.