*Nettavisen* Nyheter.

- Må la støvet legge seg

Lars Sponheim Olaf Thommessen Foto: Scanpix

Olaf Thommessen (V) «noterer» Sponheims oslokritikk, men vil ikke kommentere Sponheim.

22.09.09 18:01

Olaf Thommessen, som var nestleder i Venstre fra 2004 til 2008, ønsker ikke å kommentere at Lars Sponheim besluttet å trekke seg som partileder etter at Venstre havnet under sperregrensen ved stortingsvalget.

- Valgresultatet var synd for Venstre - og for Norge, men jeg ønsker ikke å kommentere Lars Sponheim spesielt, sier Thommessen til Nettavisen.

I Thommessens bok På innsiden utenfor, som kom ut i fjor, ga han denne beskrivelsen av partilederen:

«Mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves. Når man står overfor en person som Lars, med en begrenset evne til å se noe annet enn sine egne interesser, kan man faktisk ikke vinne fram.»

- La støvet legge seg
Thommessen representerer Venstre i Oslo bystyre og sitter i finanskomiteen. På spørsmål om han har noen teori om hvorfor Venstre gjorde et dårlig valg, svarer han bekreftende.

- Ja, jeg har det, men det tar jeg internt i partiet. Vi må la støvet legge seg lite grann etter det som skjedde i valget, sier han.

- I helga ga Sponheim uttrykk for at Oslo Venstres forhold til Høyre-Frp-byrådet har skadet Venstre nasjonalt. Er du enig med ham i det?

- Vi får bare notere oss at han mener det, men vi sitter altså ikke i byrådet i Oslo. Vi samarbeider med ulike partier på forskjellige saker. Det hersker imidlertid ikke noen tvil om at vi tilhører den borgerlige fraksjonen i bystyret, sier Thommessen.

- Har ikke vurdert det
I 2004 var Thommessen aktuell for å ta over ledervervet i Venstre, men trakk seg da det ble klart at Sponheim ville ta gjenvalg.

- Er du klar for å ta på deg nye lederoppgaver i partiet nå?

- Det spørsmålet er litt som å spørre: «Når sluttet du å slå din kone?» Uansett hva jeg svarer, så kan svaret tolkes. Men jeg får si det som det er, at det spørsmålet har jeg ikke vurdert på noe vis, sier Thommessen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag