*Nettavisen* Nyheter.

- Må stanse galskapen

Foto: (TV 2)

En varaordfører i Finnmark er siktet for å ha hatt sex med en mindreårig. Nå håper moren til 15-åringen at deres åpenhet kan hjelpe andre.

04.01.06 21:57

3. juledag kom en bekjent av familien på døra hos foreldrene til en 15 år gammel jente i Finnmark. Meldingen han kom med fikk foreldrene til å reagere umiddelbart. De reiste dermed til varaordførerens hjem og hentet sin datter. Kort tid senere anmeldte foreldrene varaordføreren.

Vil skape åpenhet
Denne uken siktet politiet mannen for seksuell omgang med barn under 16 år. Jenta skal ifølge varaordførerens advokat, Bernt Ole Rydningen, ha forklart i avhørt at de to har hatt seksuell omgang, noe hans klient nekter for.

Overfor TV 2 Nettavisen sier moren til 15-åringen at hun håper hennes åpenhet i saken vil føre til at flere tør å si i fra om lignende tilfeller.

Hun tenker spesielt på lignende saker fra andre småsamfunn, hvor mange velger å tie, fremfor å henge ut noen i lokalmiljøet.

- Må få sin straff
- I bygdesamfunn ties det ofte. Men så lenge man tier, så samtykker man. Det er viktig at slike gjerningsmenn får sin straff. Jeg håper at flere tør å melde fra og ønsker mer åpenhet rundt dette. Da klarer vi å knuse denne typen miljøer, sier moren til TV 2 Nettavisen.

Det er nettopp dette som gjør at hun er svært takknemlig overfor vennen som kom hjem til dem i julen og meldte i fra.

- Det var en modig avgjørelse av vedkommende. På denne måten fikk vi stoppet galskapen, sier hun.

Det har ikke lyktes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med varaordføreren onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag