*Nettavisen* Nyheter.

- Mafia ville drepe meg

Foto: Ingvill Eriksen

Her i sin restaurant To Kokker midt i hjertet av Oslo ble Ghazanfar Ali Kahn beskutt i natt. - Det kom skudd rett mot meg. Hadde jeg ikke lagt meg ned, hadde jeg dødd, sier Høyre-politikeren.

26.04.05 16:22

- Jeg er sliten, nervøs og redd. Jeg trodde jeg skulle dø, sier Ghazanfar Ali Kahn til TV 2 Nettavisen.

Like etter klokken 03.30 natt til tirsdag ble det skutt restauranten «To Kokker Mat og Vinhus» i Brugata i Oslo. Restaurantens innehaver er Khan, en av to Høyre-representanter i bydelsutvalget i Stovner bydel.

- Det kom skudd rett mot meg. Hadde jeg ikke lagt meg ned hadde jeg dødd, sier Kahn. Han forteller at en person sto utenfor restauranten, og skjøt mellom fire og seks skudd gjennom vinduet.

- Mafiaopplegg
Restauranten hadde stengt for få minutter siden da skuddene ble avfyrt, men ingen personer kom til skade.

- Jeg vet hvem det er, det er en person som tidligere har truet sønnen min og meg. Han har sagt at han vil drepe oss, sier Kahn.

Han forteller at han og sønnen har mottatt trusler fra personen over lengre tid. For en stund siden skal sønnen ha blitt angrepet av mannen ved en kiosk i Oslo sentrum, ifølge Høyre-politikeren. Episoden skal være anmeldt til politiet.

- Hva tror du motivet for skytingen er?

- Det er pengeutpressing. Jeg skylder ikke penger, men de skal ha penger for at vi skal få lov til å drive restauraten. Det er mafiaopplegg, hevder Kahn overfor TV 2 Nettavisen.

- Kjent kriminell
Ifølge Kahn er gjerningsmannen en kjent kriminell person i hovedstaden.

- Jeg kjenner han ikke, men det er en person som har makten i et mafiaopplegg. Han truer forskjellige personer, presser dem for penger og hvis de ikke betaler gjør han slik de har gjort nå, sier Kahn.

Politikeren har aldri betalt penger til personen.

- Nei, det vil jeg aldri heller. Jeg jobber 18 timer hver dag, og jeg jobber ikke for dem, sier Kahn.

Etterlyst internt
Politiet jakter nå på gjerningsmannen.

- Vi har en navngitt, mistenkt person. Denne personen er en kjenning av politiet, og er etterlyst internt. Vi har også varslet grenseoverganger, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at den mistenkte personen er bosatt i Oslo, men ønsker ikke å gi flere detaljer om vedkommende.

- Nå foretar vi en operasjon i byen, og søker på flere adresser. Vi vil vurdere om vi skal gå ut med en tyngre etterlysning av ham, sier Abrahamsen.

Politiet ser alvorlig på skyteepisoden.

- Han har skutt mot fornærmede, og dette tar vi selvsagt veldig alvorlig, sier politioverbetjenten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.