*Nettavisen* Nyheter.

- Mange er forbannet

Foto: Konterud, Roy (SCANPIX)

Tom klubbkasse rammer Aftenposten-typografenes konfliktberedskap.

20.01.10 10:18

Leder Per Syversen i Aftenposten Grafiske Klubb sier til Nettavisen at han og medlemmer av klubbstyret onsdag skal møte representanter for bank og forsikringsselskap. De søker å finne ut hvordan en tidligere kasserer kunne tømme kassen for 7,5 millioner kroner - uten at noen slo alarm.

Les også:Stjal millioner av Aftenpostens klubbkasse

- Det er jo på det rene nå at vi ikke hadde rutiner til å fange opp det som skjedde. Etterpåklokskapen er jo den klokeste. Men tillit er vanskelig, man tror ofte det beste om mennesker. Vi har jo jobbet sammen med vedkommende i mange titalls år. Mange opplever dette som et svik og det verste er å ha blitt lurt. Mange er forbannet, ja klart folk er forbannet, sier Syversen.

Streikestøtte
Sinnet til medlemmene i klubben kom til uttrykk da det ble hasteinnkalt til medlemsmøte tirsdag. Totalt organiserer AGK 90 medlemmer. Syversen sier at klubbkassen har blitt brukt til utdanningsstipender, gravferds- og pensjonsstøtte. Men den klubbkassa har også blitt brukt til å gi lønnsbidrag til medlemmer i forbindelse med streik, lockout eller permitteringer i en konfliktsituasjon - utover bidraget fra Fellesforbundet.

- Underslaget rammer klubbens konfliktberedskap?

- Ja, konfliktberedskapen er rammet, bekrefter Syversen.

Ingenting igjen
Det skal stå 200 kroner igjen på kontoen kassereren disponerte, slik at den i praksis er tømt. Per Syversen sier at den tidligere kassereren har opplyst hvor pengene har tatt veien, men Syversen vil ikke fortelle hva som har blitt sagt.

- Pengene skal være borte, har jeg fått opplyst. Det er en personlig tragedie dette her. En ting er hva han sier, en annen ting er hva som faktisk har skjedd. Det blir ikke troverdig, sier Syversen.

Underslaget er politianmeldt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag