*Nettavisen* Nyheter.

- Mange planer i hodet

- Hvis vi vinner valget, begynner vi jobbingen med en ny regjering tirsdag, sa Ap-leder Jens Stoltenberg da han stemte mandag. Etterpå hadde han helt andre planer enn politikk.

12.09.05 13:59

KRINGSJÅ (TV 2 Nettavisen): - Er du i tvil om hva du skal stemme, lurte reporteren fra P4 på da Stoltenberg kom til Kringsjå barneskole for å stemme mandag litt over klokka 10.00.

- Om hva jeg skal stemme? Nei, jeg bestemt meg for lenge siden, smilte Stoltenberg før han gikk inn i stemmelokalet og puttet sin stemmeseddel i valgurnen.

Ut i marka
Etterpå ble han omringet av fotografer og journalister fra både inn og utland som ville vite hvordan han føler at valgkampen har gått.

- Alle meningsmålingene viser at Ap vil gå kraftig fram siden forrige valg, det som er spennende er om alle partiene i det rødgrønne regjeringsalternativet går fram, sier Stoltenberg.

- Hva skal du gjøre resten av dagen, spurte P4-reporteren igjen.

- Jeg har tenkt å dra til byen og kjøpe meg en ny sykkel. Hvis jeg ikke finner en ny sykkel, får jeg bruke den gamle. Det er veldig fint i Nordmarka i dag, og jeg har et hav av tid. Jeg har delt ut de rosene og appelsinene som jeg skulle, smilte Jens.

- Hvordan vil norske velgere merke det hvis det blir regjeringsskifte, ville en utenlandsk reporter vite.

- Det blir heldigvis ingen dramatiske endringer fra den ene dagen til den andre. Vi vil bruke flere oljepenger til skole og eldre, og ikke til skatteletter for de rike, sier Jens og blir avbrutt av skolebarn som henger ut av et vindu på skolen.

- Jens, vi vil stemme på deg! Stå på Jens, roper tredjeklassingene.

Klikk på bildet for å forstørre.

-Må stemme Ap
Etter at Stoltenberg og pressen har gått, dukker det sannelig opp en til Ap-velger i valglokalen på Kringsjå. Pensjonist Ingunn Engebretsen fra Sogn har tatt turen ned til barnekolen for å stemme slik hun har gjort i alle år.

- Jeg må stemme Ap, slik min bestefar og far gjorde. Min far var veldig streng på det, det er slikt en er født inn i, sier Engebretsen til TV 2 Nettavisen.

Følg valgdramaet minutt for minutt på TV 2s valgnatt fra klokken 18.50 og her i TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.