- Mange steder kommer til å få sin varmeste dag i dag

HOPPE I DET? I fjor kunne mange nordmenn glede seg over en lang og varm sommer med høye temperaturer også i vannet - for eksempel her i Åsgårdstrand.

HOPPE I DET? I fjor kunne mange nordmenn glede seg over en lang og varm sommer med høye temperaturer også i vannet - for eksempel her i Åsgårdstrand. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Har du ennå ikke innledet badesesongen, kan dette være dagen. For Sør-Norge venter meteorologene en av sommerens hittil varmeste dager.

01.07.15 14:44

OSLO (Nettavisen): Sammenlignet med i fjor, har sommeren og badetemperaturene latt vente på seg, men nå begynner det å ligne noe. Søndag var det Otta i Oppland som var Norges heteste sted. Der viste offisielle tall 26,3 grader.

- Mange steder kommmer til å få sin varmeste dag i dag onsdag, sier statsmeteorolog Elbjørg Moxnes til Nettavisen onsdag morgen.

Prognosene fra meteorologene spår temperaturer opp mot 30 grader på det varmeste torsdag.

Les også: 18 grader i vannet - flere tok årets første dukkert

Det er ventet godt vær i hele Sør-Norge onsdag og torsdag, og det gjelder å gripe dagen, for allerede fra fredag kan det skye til og bli lavtrykksaktivitet.

Se 5-dagers varsel på Meteorologisk institutt

I Møre og Romsdal og Trøndelag er det onsdag noe bygeaktivitet og tordenvær i anmarsj og kanskje ikke fullt så sommerlig, mens det går et skarpt skille mot nord.

Sjekk badetemperaturer på yr.no her

- Der er det forholdsvis lave temperaturer og en god del nedbør, noe som fortsetter inn mot helgen, sier Moxnes om Nord-Norge.

- Badetemperaturene er stigende, og onsdag er det for eksempel målt 20 grader i Ulsrudvann i Oslo. Men med lavtrykk i vente, er det kanskje ikke noen stor temperaturstigning i vannet i sikte?

- Det vil jo stige litt når vi nå får noen fine dager, og veldig kaldt blir det ikke, selv om det blir lavtrykk. Det vil nok fortsette å stige utover i juli med varme netter. Det er jo ikke noe kuldeperiode vi står overfor akkurat, trøster meteorologen.

Her er prognosene for temperaturer torsdag:

Har du innledet badesesongen? Fortell oss gjerne om det og send et bilde til 02060@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.