RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mange steder kommer til å få sin varmeste dag i dag

HOPPE I DET? I fjor kunne mange nordmenn glede seg over en lang og varm sommer med høye temperaturer også i vannet - for eksempel her i Åsgårdstrand.
HOPPE I DET? I fjor kunne mange nordmenn glede seg over en lang og varm sommer med høye temperaturer også i vannet - for eksempel her i Åsgårdstrand. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Har du ennå ikke innledet badesesongen, kan dette være dagen. For Sør-Norge venter meteorologene en av sommerens hittil varmeste dager.

OSLO (Nettavisen): Sammenlignet med i fjor, har sommeren og badetemperaturene latt vente på seg, men nå begynner det å ligne noe. Søndag var det Otta i Oppland som var Norges heteste sted. Der viste offisielle tall 26,3 grader.

- Mange steder kommmer til å få sin varmeste dag i dag onsdag, sier statsmeteorolog Elbjørg Moxnes til Nettavisen  onsdag morgen.

Prognosene fra meteorologene spår temperaturer opp mot 30 grader på det varmeste torsdag.

Les også: 18 grader i vannet - flere tok årets første dukkert

Det er ventet godt vær i hele Sør-Norge onsdag og torsdag, og det gjelder å gripe dagen, for allerede fra fredag kan det skye til og bli lavtrykksaktivitet.

Se 5-dagers varsel på Meteorologisk institutt

I Møre og Romsdal og Trøndelag er det onsdag noe bygeaktivitet og tordenvær i anmarsj og kanskje ikke fullt så sommerlig, mens det går et skarpt skille mot nord.

Sjekk badetemperaturer på yr.no her

- Der er det forholdsvis lave temperaturer og en god del nedbør, noe som fortsetter inn mot helgen, sier Moxnes om Nord-Norge.

- Badetemperaturene er stigende, og onsdag er det for eksempel målt 20 grader i Ulsrudvann i Oslo. Men med lavtrykk i vente, er det kanskje ikke noen stor temperaturstigning i vannet i sikte?

- Det vil jo stige litt når vi nå får noen fine dager, og veldig kaldt blir det ikke, selv om det blir lavtrykk. Det vil nok fortsette å stige utover i juli med varme netter. Det er jo ikke noe kuldeperiode vi står overfor akkurat, trøster meteorologen.

Her er prognosene for temperaturer torsdag:

 

Har du innledet badesesongen? Fortell oss gjerne om det og send et bilde til 02060@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere