RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mangler motiv for drapet

Sist oppdatert:
Forsvarer Bjørn Haugen krever full frifinnelse av sin klient. Han mener 20-åringen ikke hadde motiv til å drepe, og at påtalemyndigheten mangler bevis.

Tidligere mandag krevde påtalemyndigheten 19 års fengsel for drapet på Dereka Maria Rukan Mikula i Son 15. mars i år. I sin prosedyre hevdet statsadvokat Arild Holden at overveldende bevis pekte på den tiltalte 20-åringen.

- Ingen grunn
Men hans forsvarer, Bjørn Haugen, mener at påtalemyndigheten ikke har bevis nok til å dømme hans klient for drap. Til tross for at en rekke tekniske bevis knytter tiltalte til åstedet mener Haugen at man ikke sikkert kan si at 20-åringen utførte drapet.

Den tiltalte innrømmer at han var på åstedet da Dereka ble drept. I sin forklaring hevdet 20-åringen at han var bevisstløs da 16-åringen ble slått i hjel, og at han hadde sett en ”skygge i øyekroken” rett før han mistet bevisstheten.

- Den tiltalte hadde ingen grunn til å utføre en slik grufull handling mot en av sine venner, sa Haugen i Ytre Follo tingrett.

- Mildest måte
Haugen la ned en subsidiær påstand i tilfelle retten finner den tiltalte skyldig. Han ba om at hans klient da må dømmes på mildest mulig måte.

- Hvis retten finner den tiltalte skyldig, må det tas hensyn til at dette må ha vært en hendelsesstyrt affekthandling som ikke var veloverveid eller planlagt, sa forsvareren.

Haugen mener at aktoratets påstand om 19 års fengsel er for høy, og at fengsel i om lag 10 år bør være riktig hvis hans klient blir funnet skyldig. Han mener i den forbindelse at det ikke finnes bevis for at Dereka ble voldtatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere