RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mann voldtatt med banan

Sist oppdatert:
Gjengen skal ha sparket en banan inn i endetarmen på mannen som hevn for ubetalt narkogjeld.

(iBergen.no) Seks mann er nå tiltalt for en svært grov voldtekt og mishandling av en mann. Når saken skal opp for Bergen tingrett, vil statsadvokaten i Hordaland hevde at en 37 år gammel mann bestilte oppbankingen og voldtekten av det mannlige offeret.

Skyldte penger
Bakgrunnen for den påståtte bestillingen lå i at offeret skyldte 37-åringen 140.000 kroner. Knappe to uker før det angivelige overgrepet, skal 36-åringen ha truet mannen til å betale gjelden.

- Neste gang jeg ser deg er du død, skal han ha sagt, mens de befant seg på Café Magdalena i Bergen sentrum.

Drapstrusselen ble imidlertid ikke satt ut i livet da de to møttes igjen elleve dager senere. Denne gangen skal 36-åringen ha ropt at han ville skjære av offerets armer og stikke ut øynene hans med syl.

Slått og voldtatt
At pengene fortsatt ikke ble betalt skal ha fått 36-åringen til å kontakte torpedoer for hjelp. Om kvelden 2. mai 2006 skal de ha lokket offeret til en leilighet på Melkeplassen. Der skal de fem mennene ha slått ham med både treplanker og hammer før de spylte ham med et brannslukningsapparat.

Til slutt skal han ha blitt beordret til å kle seg naken. Tvunget ned i knestående skal de påståtte overfallsmennene ha sparket eller presset en banan inne i endetarmen hans.

Da mannen omsider klarte å unnslippe, var han kun iført en dyne. På Haukeland sykehus ble det konstantert flere kutt i hodet, blåmerker, brudd i ribbein og væskeansamling i den ene lungesekken.

Andre gang
Den nå voldtektstiltalte 36-åringen er også tidligere dømt for vold mot den samme mannen.

I dommen som er fra mai 2005, går det fram at han ble lurt med på en kjøretur med en venninne, men ble istedet kjørt inn i en garasje. Der ble han tapet fast til en stol av flere personer. Gjengen begynte å slå ham, samtidig som han ble stukket med redskaper som øks, kniv og drill. I inntil tre timer ble han utsatt for svært smertefull mishandling, før han til slutt ble vasket ren for blod og sent ut på gaten igjen, uten klær på overkroppen.

Ubetalt gjeld
Bakgrunnen for angrepet den gangen var også penger. «Det tillegges i skjerpende retning vekt på at forholdet har preg av voldelig pengeinnkreving, såkalt «torpedovirksomhet», idet foranledningen var en uoppgjort gjeld.» skriver Bergen tingrett i dommen av 26. mai 2005.

Også dette overgrepet skal ha vært bestilt av 36-åringen.

De seks er tiltalt etter det strengeste straffalternativet for seksualforbrytelser. Strafferammen er på 21 års fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere