RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Marita hadde slagmerker

Sist oppdatert:
Politiet i Suleimaniya tror Marita Strøm sloss med ektemannen i bilen kort tid før hun ble skutt.

Ifølge politiet hadde trebarnsmoren skader på kroppen da hun ble funnet som tyder på at hun hadde vært i slåsskamp før hun døde.

- Hun hadde merker rundt venstre øye og skrammer på venstre hånd. Vi tror hun sloss med ektemannen i bilen før hun ble drept, sier lederen for sikkerhetspolitiet i Suleimaniya, Sarkawt Hassan Jalal, til TV 2 Nettavisen.

Ektemannen snakket med en dommer tirsdag, men har ennå ikke fått snakke med advokat. Han nekter for at han har noe med drapet å gjøre, og hevder at en ukjent mann skjøt kona utenfra. Trebarnsmoren ble truffet av to skudd i venstre side av brystet. Politiet mener ektemannen avfyrte skuddene.

To av døtrene til ekteparet var i bilen da skuddene falt. Den eldste datteren, som er fem år, skal ha sagt til dommeren i saken at «en onkel» skjøt moren.

- Det kan ha vært en onkel, eller en annen hun kjente, sier Jalal.

Datteren er imidlertid for liten til å vitne i saken.

10-åring løslatt
Til sammen fem personer er fengslet i saken, mistenkt for å ha deltatt i planleggingen av drapet. En ti år gammel gutt som ble tatt i forvaring, er løslatt. Ifølge Jalal er det ikke ventet flere arrestasjoner i saken.

Politiet mener motivet for drapet var ekteskapsproblemer.

Familien til Marita avviser kontant at de to hadde alvorlige problemer i ekteskapet.

- Aldri fysisk krangling
- Det var ikke noe tegn på dette, hvis man ser vekk fra den vanlige kranglingen de fleste ektepar har. Vi mener fremdeles det er helt uforståelig at ektemannen kan ha gjort noe slikt, sier familiens talsmann Steinar Olafsen til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen har tidligere skrevet at Marita og ektemannen for en del år tilbake hadde så alvorlige problemer seg i mellom at de måtte løse sine uoverenstemmelser i konfliktråd. Olafsen avviser at kranglene deres noen sinne har blitt fysisk.

- Det er en historie langt tilbake i tid. Ektemannen har lenge vært et fullverdig medlem av den norske familien og jeg vil karakterisere ham som en veldig hyggelig fyr, sier Olafsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere