RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Märtha bygger ikke kjempeslott

Foto: Heiko Junge (scanpix)
Sist oppdatert:
Prinsesse Märtha Louise skal ikke bygge et slott, men bare oppgradere drømmehuset sitt til dagens nivå. I går fikk hun ja fra kommunen. Sjekk detaljene her.

- Så lenge det er en helårsbolig må de få lov til å oppgradere huset til dagens nivå. Det er ikke snakk om å bygge noe kjempeslott, sier Ann-Gerd Steffensen, leder i plan- og miljøutvalget i Bærum kommune til TV 2 Nettavisen.

Torsdag kveld behandlet plan- og miljøutvalget prinsessens byggesøknad. Et enstemmig utvalg gikk inn for å gi dispensasjon til utvidelse av hovedhuset i Lommedalen med 180 kvadratmeter.

Møtet ble holdt for lukkede dører - begrunnet med sikkerheten til prinsessen og hennes familie.

- Ikke særbehandlet
Utvalgslederen avviser at Märtha Louise har fått noen særbehandling.

- Jeg vil på det sterkeste avvise at de har fått noen spesialbehandling. De har fått den samme gode behandlingen som våre andre innbyggere har fått, presiserer Steffensen.

- Men boligen ligger innenfor Markagrensa?

- Ja, men dette ikke en fritidsbolig, men en helårsbolig. Også tidligere har vi vært positive til helårsboliger innenfor Markagrensa, fordi det er så få av dem, sier Steffensen til TV 2 Nettavisen.

Märthas sterke ønske
Hun kaller det hele en helt ukomplisert sak, men skjønner samtidig den store medieinteressen.

- Klart dette er en sak med vanvittig mediefokus, og det skjønner vi. Men vi har valgt å unndra de fleste dokumentene i saken fra offentligheten. De hadde et stort ønske om at opplysningen ikke skulle komme ut, og det respekterer jeg som leder for dette utvalget, sier Steffensen.

Etter klage fra Asker og Bærum Budstikke, har kommunen likevel valgt å offentliggjøre deler av Märthas byggesøknad, søknadsskjemaet, nabovarselet og et situasjonskart over huset og tomta.

Terrasse i glass
Dokumentene TV 2 Nettavisen har fått tilgang til, viser at hovedhuset skal utvides med til sammen 180 kvadratmeter. Tilbygget blir på to etasjer i tillegg til kjeller.

Eksisterende fasader skal også endres.

«Nye tilbygg knytter seg til eksisterende fasadeuttrykk, både med hensyn til gesims, panel og vindusdetaljer», står det i søknaden som er underskrevet av Märtha Louise.

Både vinduer og panel blir som i dag. Det skal bygges et nytt inngangsparti, som ifølge søknaden skal ha et «enkelt utrykk».

En terrasse skal også bygges, innebyd i glass.

«Arkitektonisk representerer ikke bygningen en spesifikk stilart», heter det i søknaden.

Skrivestue for Ari
Tomten på 5,7 mål er perfekt for hele den kongelige familien. For lille Maud Angelica er det både trygt og god plass til å leke.

I tillegg til hovedhuset finnes det tre andre rødmalte bygninger på tomten, deriblant en skrivestue som sikkert kan være gunstig egnet for Ari Behn når han skal forsøke å skrive nye oppfølgere til «Trist som faen» og «Bakgård».

Men, dersom den heste-interesserte prinsessen ønsker det, kan hun også oppføre en stall på eiendommen. Det foreligger allerede tegninger for en hestestall, planer som allerede skal ha fått en muntlig aksept i kommunen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere