RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Märtha har rett!

Sist oppdatert:
Spesialrådgiver Olav Magnussen i NHO sier at Märtha har rett i at det er likelønn i Norge.

- Hvis hun med det hun sier mener at bedriftene betaler kvinner og menn likt for å utføre de samme jobbene, så er det likelønn i Norge i dag. Men hvis man tar en tilfeldig yrkesgruppe i offentlig sektor og sammenligner den med en tilfeldig valgt yrkesgruppe i privat sektor, så har vi kanskje ikke likelønn, sier Olav Magnussen, som er spesialrådgiver i Næringslivets Hovedorganisasjon.

Les også: Märthas vaktbikkje er healer

Prinsesse Märtha Louises uttalelse til Aftonbladet om at det er likelønn i Norge, har fått norske feminister til å se rødt.

- Om bruttoforskjellen i lønn mellom kjønnene brukes som utgangspunkt for denne debatten, så bærer det galt av sted, sier Magnussen.

Magnussen sitter i referansegruppen til Likelønnskommisjonen og ser frem til at resultatet av kommisjonens arbeid legges frem om et halvår.

- I kommisjonen er det forskere som ser på problematikken og de vil nok se dette på en annen måte enn det feminister gjør. De vil gjøre faglige vurderinger - ikke politiske, sier Magnussen.

Magnussen får støtte fra professor Geir Høgsnes ved Universitet i Oslo taler.

- Om vi ser på kvinner og menn som har samme stilling i samme firma, så har prinsesse Märtha helt rett. Det er svært små forskjeller mellom kjønnene, sier Høgsnes til Dagbladet.no.

192597

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere