RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Medmor skal være en steril ektemann

Nina Karin Monsen og Francis Sejersted - Fritt Ord-prisen
Nina Karin Monsen og Francis Sejersted - Fritt Ord-prisen Foto: Arild J. Waagbø
Sist oppdatert:
Nina Karin Monsen hamret løs på lesbiske foreldre da hun takket for Fritt Ord-prisen.

OPERAEN (Nettavisen): Allerede på operataket gjorde årets Fritt Ord-vinner, filosof, forfatter og statsstipendiat Nina Karin Monsen, det klart at hun ikke har noe forhold til om noen har blitt såret av hennes uttalelser om lesbiske foreldre. For, som hun sa, hun kjenner dem jo ikke.

Inne i operaen, der Fritt Ord-styreleder Francis Sejersted allerede snakket om hennes «brutale begrepsbruk», benyttet Nina Karin Monsen anledningen til å refse mediene da hun holdt sin tale. Særlig for «kaos» etter at det ble kjent at hun mottok prisen, men også for at hun ikke har fått komme til orde i spaltene i samme grad som hun ønsker.

- Det har løpt over hodet på meg. Media kom inn med en voldsom pågang og aggresjon. Det er en fiksjon og en diktning der ute, sa Monsen, som spesielt trakk fram én journalist som skal ha spurt henne om hun er ond.

- Lei av den slags snakk
Monsen snakket om viktigheten av moral, vennlighet og høflighet, før hun gikk til angrep på «de sårede følelsenes tyranni».

- De er såret og krenket når de ikke har argumenter, dokumenter eller bevis. Jeg er lei av den slags snakk. Skal vi slutte å tenke når andre blir såret? Det er alltid noen som såres i den offentlige debatten, sa Monsen.

Deretter fikk de lesbiske mødrene igjen på pukkelen for sine «konstruerte barn». Monsen ga uttrykk for at lesbiske mødre forsøker å lure barna sine til å tro at de er produktet av to kvinner, og ikke av en kvinne og en mann.

- De er laget av utvalgt sæd fra utvalgte menn. Det man nå skal gjøre er å finne sæd fra en mann som ligner mest mulig på medmor. Medmor skal være en steril ektemann, sa Monsen.

- Får ikke en far
- Barnet har alltid en far. Det er sant. Og det bør respekteres av norsk lov. De barna som kommer inn i homofile relasjoner, de får ikke en far, sa Monsen.

Da Monsen hadde talt ferdig, klappet de fleste av gjestene ved arrangementet. Men det var også mange som lot være.

Sejersted takket henne for en «fremragende og interessant» tale og deretter kunne Monsen fortsette kvelden 400.000 skattefrie kroner rikere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere