RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Privat/Dagsavisen)

- Meld deg innen kl 16!

Sist oppdatert:
Politiet vil gå ut med bilde av Tanjas drapssiktede kjæreste hvis han ikke melder seg innen klokka 16. Mannens forsvarer raser.

Tanjas bror:- Sa han drepte henne
Tanjas mor:- Ville gått i døden for Tanja
Drapssiktede:- Melder seg ikke i dag

I kulissene foregår det nå en kamp om hvorvidt man skal offentliggjøre bildet av Tanjas 21 år gamle kjæreste, som er på rømmen siktet for drap på en 41 år gammel kvinne på Torshov på søndag.

Politiet har satt frist til klokken 16 i dag.

Da vil politiet gå ut med navn og bilde av den drapssiktede 21-åringen, samt hans kamerat som også skal ha vært inne i leiligheten da drapet fant sted.

- Dersom de ikke melder seg innen 16, går vi ut med navn og bilde, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til TV 2.

- Forsøkt å stoppe dette

Advokat Marius Dietrichson har forsvart 21-åringen tidligere.

Dietrichson sier han stiller seg svært kritisk til at politiet vil gå ut med navn og bilde av hans klient.

- Jeg er sterkt kritisk til at navn og bilde på min klient skal offentliggjøres. Jeg har tatt kontakt med politiet og forsøkt å stoppe dette. Ikke fordi det er belastende for min klient, men her har det skjedd en skyteepisode i et hardt kriminelt miljø. Det er uklart hva som har skjedd, og det er også uklart om familien til min klient risikerer represalier dersom navnet hans blir kjent, sier Dietrichson til TV 2.

- Jeg vil gå så lagt som å si at det er helt uansvarlig å etterlyse med navn og bilde i en slik opphetet situasjon, sier advokaten.

- Bør gjøre jobben sin
Finn Abrahamsen skjønner ikke kritikken.

- Hvem skal komme med represalier? Er det disse stakkars rusmisbrukerne som skal ta hevn? Hun som ble skutt, har en mor som bor på svenskegrensen. Er det hun som skal komme med represalier? Dietrichson burde gjøre jobben sin, og heller sørge for at klienten melder seg for politiet, sier Abrahamsen.

- Vi driver politiarbeid. Dette er voksne mennesker. De vet at de må melde seg for politiet, sier Abrahamsen.

Den siktede 21-åringen har innrømmet ovenfor Tanjas bror at han drepte den 41 år gamle kvinnen, men vil ikke melde seg før om to uker.

- Jeg tror han trenger å få ting litt på avstand, men han sa han skulle melde seg innen 14 dager, sier André Petrusson til TV 2 Nettavisen.

Les hele intervjuvet med Tanjas bror her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere