- Men, jeg skal jo fri!

Foto: Rick GERSHON (AFP)

Ikke alle har bestilt bord til Valentine's Day. Det burde de ha gjort.

14.02.09 18:29

(SIDE2.no): Lørdag er Valentine’s Day, eller Alle hjerters dag, som vi kaller den på norsk. En dag til feiring av kjærligheten (se faktaboks).

Men om du har tenkt å be ut din elskede på middag på en restaurant, så er du muligens i trøbbel.

Det er nemlig ikke verdens enkleste jobb å få bord for to til kvelden.

- Fullt!
Side2 har ringt 24 restauranter i Oslo-området og restauranter i både Trondheim og Bergen. Alle Side2 har kontaktet er fullbookede.

Gikk Valentine's Day i vasken, eller har du en god Valentine's historie på lager? Ring 21006010, send e-post til vaktsjef@nettavisen.no eller send SMS/MMS til 1930.

Et av stedene som er fylt til randen av kjærlighetsdopede par lørdag kveld er restauranten Klosteret i Oslo.

- Vi er fullbooket med vel 280 gjester. I utgangspunktet ble det fullt for over en uke siden, men det har kommet en del avbestillinger, som siden har blitt fylt på igjen, sier eier og daglig leder Gro Worren til Side2.

SJEKK RESTAURANTGUIDEN:
Oslo | Bergen | Trondheim | Stavanger | Tromsø | Drammen | Kristiansand

Og det er noen som er mer desperate enn andre etter å få plass.

- Men jeg skal jo fri!
- Vi fikk en telefon på fredag fra en mann som var på jakt etter et bord for to. Vi svarte at vi dessverre var fullbooket og fikk til svar: «Men jeg skal jo fri!», forteller Worren.

- Hva svarte dere da?

- Det er dessverre ikke så mye vi kan gjøre. Men vi anbefaler andre steder. Det kan være en god ide å velge et lite og intimt sted. Der er det gjerne ikke så høyt trykk, sier Worren.

Les også: Har du kjøpt riktig gave?

Men det trenger ikke å være et must å gå på restaurant heller.

- Det er fullt mulig å lage middag hjemme også. Prøv å overraske med noe mer enn det rent tradisjonelle. Det kan fort bli suksess, sier hun.

Bestilte et år i forveien
Andre sjarmører har derimot vært ute i god tid. I svært god tid.

- Vi fikk inn første bestillingen på bord til Valentine’s Day for rundt et år siden. Det kom også en større bølge rundt jul også har det kommet en del nå i januar og februar. Men særlig siste uken har det kommet mange telefoner, sier Gro Worren.

Som mange andre av restaurantene vi har vært i kontakt med, planlegger også Klosteret noe spesielt for anledningen.

- Deler ut roser
- Vi deler ut roser til damene og pynter litt ekstra med røde roser. I tillegg er menyen også dekorert for dagen med litt ekstra pynt på, sier Worren.

Også i Trondheim markeres dagen.

- Vi er også fullbooket på Valentine’s Day. Vi ble fullbooket for rundt en uke siden, sier hovmester Helene Rise ved Emilies – Et spisested i Trondheim.

Hun har så langt ikke fått noen desperate telefonsamtaler.

- Men folk skjønner jo at de er litt sent ute. Jeg ser derimot for meg at de som ringer i morgen nok kan være fortvilte, sier Rise.

Dropper roser i år
Trondheimsrestauranten forsøkte i fjor å markere dagen spesielt med ekstra dekorering.

- Vi forsøkte i fjor med å kjøpe roser til hvert bord, men det var en hel haug med tusen kroner som ble kastet ut av vinduet. I år har vi røde lys på bordet, men gjør ikke noe mer enn det, sier Helene Rise.

Tilbake på Klosteret har de merket en økt interesse for Valentine’s Day de siste årene.

Valentine's på fremmarsj
- De siste fem årene har det vært en enorm vekst og mye større pågang. Folk gjør mer, kommer med gaver, ballonger og roser. Jeg tror også menn føler seg litt presset på grunn av all oppmerksomheten dagen får, sier Klosteret-eier Gro Worren.

Og hvem som betaler regningen?

- Det er selvsagt mannen!

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.