RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Illustrasjonsbilde/Politiet

- Mener jeg er cannabisbakmannen

Sist oppdatert:
Håndverkeren (51) fra Oslo ble arrestert da politiet slo til mot en av cannabisplantasjene på Østlandet.

Den 51 år gamle håndverkeren som er siktet for tilknytning til cannabisproduksjon på Østlandet, mener politiet har utpekt han som en av bakmennene fordi han er norsk.

- Siden jeg var den eneste nordmannen som ble tatt sammen med mange vietnamesere, mente politiet at jeg måtte være den som har konstruert alt. Jeg føler de har satt meg på toppen av et hierarki, sier 51-åringen som nå er løslatt, til VG Nett.

IKEA-kjøkken
Mannen ble pågrepet og senere siktet, etter at politiet gikk til aksjon mot en gård i Enebakk i Akershus. Der oppholdt 51-åringen seg sammen med fire vietnamesere. På låven fant politiet 400 cannabisplanter.

Håndverkeren forklaring på at han var på gården da politiet kom, var at han skulle hjelpe en av de andre fire mennene med å sette opp et IKEA-kjøkken.

Frisørgründer
Gården der 51 åringen fra Oslo ble pågrepet, er eid av en frisørgründer (39) som eier flere frisørsalonger på Østlandet. De to skal kjenne hverandre fra tidligere ifølge den siktede Oslo-mannen.

Ifølge VG undersøker nå politiet om de to har operert som bakmenn i det omfattende cannabisnettverket. Politiet har tatt beslag i håndverkerens telefon og undersøker også om andre elektroniske spor kan knytte 51-åringen til andre cannabisplantasjer.

- Vi er interessert i denne mannens rolle i saken, men vi har ennå ikke avklart hvilken rolle de ulike personene vi har pågrepet har hatt. Foreløpig er han siktet for et forhold, men det er mer en formalitet mens vi etterforsker saken videre, sier politiadvokat Hilde Bøch Høyer i Follo politidistrikt til avisen.

Så langt er det avslørt 45 cannabisplantasjer, den siste ble oppdaget i Lunner i Oppland tirsdag. 90 personer er så langt siktet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere