- Menigheten er inkluderende

KrF-leder Dagfinn Høybråten avviser at misjonsmenigheten han er med i, har regler som utestenger homofile. Han sier at han opplever menigheten som åpen og inkluderende for alle.

KrF-leder og helseminister Dagfinn Høybråten er medlem i Nesodden misjonsmenighet, som er tilknyttet misjonsforbundet. Han har flere ganger stått på talerstolen som forkynner i menigheten. Han avviser at menigheten har regler for å utestenge homofile.

- Nesodden misjonsmenighet har ikke slike retningslinjer og har ikke hatt behov for det. De anbefalingene som Misjonsforbundet er kommet med, har ikke menigheten mottatt. Menigheten er selvstendig og skal selv ta stilling slike ting, og det vil den gjøre, sier Høybråten til NTB.

Kommenterer ikke innholdet
Innholdet i de konkrete anbefalingene fra forbundet vil han derimot ikke uttale seg om.

- Det er teologiske spørsmål, og det tar jeg ikke stilling til og uttaler meg om som politiker, sier Dagfinn Høybråten. Han understreker at han heller ikke er noen talsmann for menigheten.

- En av grunnene til at jeg er med i menigheten er at jeg opplever den som åpen og inkluderende for alle, sier KrF-lederen.

- Beklagelig
Leder Tor Holte Follestad i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring synes Misjonsforundets nye retningslinjer er beklagelige.

- Vi synes det er beklagelig at noen synes det er greit å rangere mennesker, og det er beklagelig at dette skjer i menigheter, sier han til NTB.

- Jeg synes ikke det er noe spesielt kristent over en slik rangering. Dette blir som å si at å elske er forbudt og umoralsk. Det tror jeg ikke man finner noen steder i Bibelen, sier Follestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.