*Nettavisen* Nyheter.

- Menn får også PMS

Menn kan også ha sykliske humørsvingninger tilsvarende det man hos kvinner kaller PMS. Dette blir hevdet av en britisk forskergruppe.

14.09.04 06:19

PMS står for premenstruelt syndrom. Det er en merkelapp som hittil har rommet psykisk ustabilitet og humørsvingninger hos kvinner før menstruasjonen.

For mange menn har det nok vært problematisk å takle en slik tilstand. Det har jo en vitenskapelig forkortelse.

Nå også menn
Nå er det ikke lenger slik at bare kvinner kan påberope seg dette syndromet.

Svenske Aftonbladet skriver at en forskningsgruppe ledet av dr. Aimee Aubeeluck har funnet en tilsvarende tilstand hos menn. Gruppen har til og med funnet ut at mannen lider mest i løpet av en måned. Det viser seg at menn har flere dårlige dager enn kvinner i løpet av en måned, mens det for kvinnene er en mer intens topp rundt menstruasjonen.

Menn tilskriver det andre årsaker
Hittil har menn tilskrevet sine dårlige dager til eksterne årsaker: Dårlig søvn, stress på jobben og pengeproblemer. Dr. Aubeeluck tror imidlertid at menns og kvinners humørsvingninger har flere grunnleggende likheter.

Veien videre
Hva skjer nå? Aubeeluck skal forske videre på menns problemer før hun vil komme med klare konklusjoner. Hun åpner imidlertid for at PMS-begrepet for kvinner må revurderes. Alternativt må menns plager få samme status. Kanskje menn får en enklere hverdag?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.