RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

- Merkelig at Norman blir sittende

Sist oppdatert:
Verken Carl I. Hagen (Frp) og Ågot Valle (SV) er blidere innstilt til Victor Norman selv om han onsdag ba pent om unnskyldning.

- Det er merkelig at han får bli sittende. Jeg er forundret over at statsminister Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Jan Petersen synes det er helt i orden å ha en statsråd med hovedansvar for moderate lønnsoppgjør som har så dramatisk redusert respekt, sier Carl I. Hagen til TV 2.

- Tynnslitt tillit
Hagen og de andre medlemmene i Stortingets kontrollkomité er for tiden i USA. Også komitéleder Ågot Valle er krass mot arbeids -og administrasjonsministeren.

- Statsråden har meget tynnslitt tillit blant folk. Han er den som krever moderasjon av alle, men så følger han åpenbart ikke den håndboka han selv er ansvarlig for at andre forholder seg til, sier hun til TV 2.

- Det er først etter at noen har snakket ham til rette at han legger seg flat. Da er spørsmålet: Hvor oppriktig mener han egentlig det? spør Hagen.

Ikke fornøyd
- Jeg er fornøyd med at han forstår at han har brukt mer penger enn regelverket tillater og at Norman har forstått at regelverket også gjelder for ham, men jeg er ikke fornøyd med at han ikke beklager det totalet omfanget av pengebruken, sier stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp) til TV 2 Nettavisen.

Knudsen ser seg på ingen måte ferdig med saken selv om Norman nå har beklaget.

- Det må være et kjempeproblem for Bondevik å ha en arbeids- og administrasjonsminister som er helt ribbet for troverdighet, både når vi kommer til lønnsopgjøret og overfor de arbeidsledige. Når han ber folk stramme inn livreima, vil folk gapskratte, tror Knudsen.

Derfor tror han at Normans dager i regjeringen er talte, når regjeringskabalen en gang skal legges på nytt.

- Må svare bedre
SVs stortingsrepresentant Siri Hall Arnøy er fornøyd med at Norman la seg flat og beklaget pengebruken, og hun synes det er positivt at han betaler tilbake det overskytende.

- Men det store spørsmålet er hvorfor han ikke skjønte tidligere at han handlet galt. Jeg anser ikke denne saken som avsluttet før Norman har gitt Stortinget et skikkelig svar på hvordan dette kunne skje og hvordan han vil hindre at noe liknende skjer i fremtiden, sier hun til TV 2 Nettavisen.

- Hans posisjon er svekket
Anders Folkestad, leder i Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon, synes også at Norman kom svekket ut av de siste dagers hendelser.

- Victor D. Norman har en jobb å gjøre når det gjelder å gjenopprette tilliten, sier Anders Folkestad til NTB.

Normans posisjon som arbeidslivsminister er svekket, mener han.

- Det som er avdekket, gjør det ikke lettere å snakke om ansvarlighet og moderasjon overfor våre egne medlemmer. Victor Norman har medvirket til å skape en vanskelig situasjon, og de tillitsvalgte reagerer på dette, sier Folkestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere