*Nettavisen* Nyheter.

- Messen dreper reiselysten

Har du tenkt deg på årets reiselivsmesse på Lillestrøm denne helgen? Den turen kan du spare deg for, mener reiseguru Jens A. Riisnæs.

11.01.07 18:59

(SIDE2): - Dette er helt forferdelig, uinteressant og et sant kaos, sier mannen som har vært på ferie mer enn de fleste av oss.

Se bildene nederst i saken og døm selv.

Han hadde ikke tenkt å ta turen selv, men ble presset av sin NRK-kollega Sverre Tom Radøy fra P2s reisemagasin «Ut i verden». Her finner han ikke mye som gir reiselyst.

- Jeg har ikke noe greie på messe, men det handler jo om kommunikasjon. Her er det bare rotete og en uintegrert presentasjon av land og reisemål. Kanskje Norge ikke er viktig nok, for her er det tydeligvis en manglende evne på å være presentabel. Fremstillingen er direkte uelegant, påpeker Riisnæs.

Han reagerer på samme måte ovenfor de norske utstillerne.

- Her har man en anledning til å vise frem Norge for en viktig gruppe mennesker, men det blir veldig mye hummer og kanari, sier Riisnæs.

Klikk på bildet for å forstørre.

Drømmer om Syden

Våre feriedrømmer har allerede Berg-Hansen funnet ut av i forkant av messen. Den store ferieundersøkelsen deres viser at nordmenn drømmer om Syden og Middelhavet. Det er da også her de fleste av oss vil reise i 2007.

I en rangering av hva som er de sannsynlige reisemålene i 2007, svarer 34 prosent at de skal til Syden eller Middelhavet. Samtidig er det klart at stadig flere planlegger reiser til Afrika og Midt-Østen.

Når det kommer til byferie er det Italia som lokker mest. Det er først og fremst Roma som troner toppen over de storbyer vi elsker. I fjor ble denne byen slått av Praha, men nå er de tilbake på topp igjen. Praha får en andre plass, tett fulgt av Venezia, står det i den samme ferieundersøkelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ditt eget spa

Er du ikke interessert i å reise, har messen allikevel et tilbud som kan friste.

- Nei, du trenger ikke dra på ferie, sier salgskoordinator Nadja Sørensen til Side2.

Hun viser stolt frem et lite ”romskip” av en kapsel. Dermalife SPA har en rekke funksjoner som gjør spa-ferien helt unødvendig. Funksjoner som infrarød varme og damp, vibrerende massasjeseng, aromaterapi og chromoterapi. Et stereoanlegg finnes også inne i dette lille behandlingssenteret – ett tåke-, vitamin- og mineralsystem får vi vite.

Vidunderet koster 125.000 kroner, men er i all hovedsak rettet mot aktører innen spa og velvære.

Les mer om ferie og reise her.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.