- Millionbeløp brukt i strid med reglene

Redningsselskapet kan ha brukt minst én million kroner i året i strid med regelverket, mener granskingsutvalget.

09.06.06 07:02

Utvalget som har gransket økonomien i Redningsselskapet mener hele 5,8 millioner kroner av selskapets midler kan være brukt i strid med regelverket, skriver Dagbladet.

Dette innebærer blant annet brudd på alkoholreglementet, bokføringsforskriften, mulige privatkostnader, manglende dokumentasjon og betaling for ledsagere. Utvalget ser heller ikke bort fra at beløpene kan være større.

Avisen har fått tilgang til hele den hemmelige rapporten fra utvalget som gransket pengebruken fra 1999 til 2005. Rapporten beskriver hvordan det utviklet seg en ukultur rundt kostnadsføringen i selskapet, etter økte inntekter fra automatdrift fra 2000.

Et eksempel er Redningsselskapets lederkonferanse på Hurdalsjøen Hotell i fjor høst, som ble utgiftsført med 868.000 kroner. Dette tilsvarer drøyt halvparten av hva selskapets knapt 100 lokallag samlet inn gjennom basarer og lotterier samme år. I regnskapet fremgår det ikke hvem som deltok, eller hva formålet var med konferansen.

Granskingsutvalget mener det mest alvorlige som har kommet fram i undersøkelsene, er at selskapet har betalt reiser, middager og andre utgifter for ektefeller og barn av Redningsselskapets folk, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.