*Nettavisen* Nyheter.

- Min kone er uskyldig

Foto: Kristian Bruarøy, TV 2 Interaktiv

Munch-siktede Petter Tharaldsen mener kona ikke har noe med verken Munch-ranet eller Nokas-ranet å gjøre.

22.09.05 17:37

Det opplyser Tharaldsens forsvarer, advokat John Arild Aasen, til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har ikke snakket direkte med min klient enda, men etter det jeg erfarer så mener han at hun ikke har noe med dette å gjøre, sier advokat Aasen.

Uforstående
Torsdag pågret politiet i Oslo Tharaldsens kone og siktet henne for heleri av penger som stammer fra Nokas-ranet. Kvinnen har også status som mistenkt etter Munch-ranet i august i fjor. Ifølge politiet blir kvinnen i dag avhørt og vil eventuelt fremstilt for varetektsfengsling fredag.

- Hun stiller seg totalt uforstående til siktelsen mot seg. Hun tar pågripelsen naturligvis svært tungt, sier kvinnens advokat Kjetil Magnus Berg til TV 2 Nettavisen.

- Dramatisk vending
Petter Tharaldsens forsvarer varsler nå at han så fort som mulig skal besøke sin klient for å konfrontere ham med de nye opplysningene i saken.

- Dette er en dramatisk vending, sier Aasen som først i dag fikk høre om pengebeslaget politiet gjorde for en drøy måned siden.

Det er foreløpig uvisst hvordan kvinnen har fått pengene. Hvorvidt pengene i realiteten tilhører den Munch-siktede ektemannen, er heller ikke klart.

- Det er ett av spørsmålene jeg ønsker å stille min klient, sier Aasen til TV 2 Nettavisen.

- Kan dette være Nokas-penger som er i sirkulering i kriminelle miljøer?

- Dette er en spekulasjon også jeg har gjort meg, men det er så langt umulig å svare på, sier Aasen.

Knyttes ikke til ranet
Oslo politidistrikt er svært tilbakeholdne med flere detaljer rundt selve pågripelsen, og viser til den pågående etterforskningen.

- Bakgrunnen for pågripelsen er at hun har vært i besittelse av et pengebeløp som vi knytter til Nokas-ranet, men jeg vil presisere at vi ikke knytter henne til selve ranet, verken planleggingen eller utførelsen, sier Hojem Ervik.

Han presiserer også at det ikke er snakk om et stort pengebeløp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag