RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min sønns død er glemt

Sist oppdatert:
Johannes Åsheims far mener at 7-åringens tragiske død er glemt i rettssaken mot hundeeieren. - Hun fikk bot fordi hundene angrep. At de rev min sønn i filler, betyr ingenting.

48-åringen som eide hundene som drepte Johannes Åsheim i januar 2002, ble onsdag dømt for farlig hundehold og brudd for dyrevern- og viltloven. Hun fikk 60 dager betinget fengsel, forbud mot hundehold på livstid, må betale 500.000 kr til de etterlatte, og 10.000 kroner i bot.

Kvinnen anket dommen på stedet. Forsvarer John M. Hammervoll mener ifølge NTB at både dommen på betinget fengsel og at hun for alltid mister retten til å ha hund, er urimelig i forhold til tidligere rettspraksis.

Vurderer nye rettsrunder

Pappaen til Johannes Åsheim hadde ennå ikke lest dommen da TV 2 Nettavisen snakket med ham onsdag formiddag, men også han er åpen å gå videre med saken.

- Nå må jeg lese dommen og snakke med min advokat før vi bestemmer oss for hva vi skal gjøre. Jeg ønsker ikke flere runder i retten, men hvis en ny rettssak kan gi Johannes mer rettferdighet, så vil jeg gjøre det, sier Åsheim.

"Vi får aldri pengene"

- Selv om hun ble dømt på alle punkter virker det som om det er uvesentlig at gutten min ble drept. Hun ble dømt for andre ting, sier Roger Åsheim til TV 2 Nettavisen.

Etter drapet har foreldrene Roger og Bente Åsheim engasjert seg sterkt i arbeidet for tryggere hundehold.

Lyspunktet er de 500.000 kronene i erstatning som Åsheim håper kan virke preventivt overfor andre hundeeiere.

- Vi kommer aldri til å få disse pengene, for kvinnen eier ingenting. Men kanskje kan summen få andre hundeeiere til å tenke på at de har et ansvar, sier han.

Etterlyser lovendring

Roger Åsheim etterlyser endring av lovverket slik at hundeeiere kan bli tiltalt og dømt for uaktsomt drap.

- Slik jeg ser det har kvinnens hundehold ført til at hundene drepte Johannes. Måten hun fôret hundene på gjorde at de så på sønnen min som mat. De overfalt ham og sloss om ham, sier Åsheim.

- Hun fikk bot for at hundene angrep en person. At de rev min sønn i filler, betyr ingenting. Jeg føler at gutten min blir lite verdsatt, sier Åsheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere