RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Misbrukte stedøtre i fire år

Sist oppdatert:
49-åringen skal ha forgrepet seg på sine to stedøtre og slått sine egne sønner. Selv skylder han på barna.

(iBergen.no) I midten av mai må bergenseren møte i Bergen tingrett, tiltalt for incest og barnemishandling.

Ifølge tiltalen statsadvokaten i Hordaland har tatt ut, skal de grove overgrepene ha startet i 2003, da stedatteren var bare 12 år gammel. De påståtte overgrepene ble avdekket da jenta etter fire år betrodde seg til en venninne.

Under opprullingen av incestsaken, kom det fram at 49-åringen også skulle ha misbrukt jentas ett år yngre søster i en periode på ett år. De to søstrene visste ingenting om hva den andre skal ha blitt utsatt for, men fortalte om likelydende opplevelser i avhør.

Men det skulle vise seg at politietterforskerne hadde mer i vente. For også mannens to sønner skal ha blitt utsatt for vold fra faren. Guttene var to og tre år gamle da 49-åringen begynte å slå dem jevnlig. Voldsmarerittet skal ha vart helt fram til tidlig 2007, men mannen ble ikke siktet og varetektsfengslet før senere på året.

Med begrunnelsen «hensynet til allmennhetens rettsfølelse» har han siden da sittet i varetekt, og deltatt jevnlig i avhør. Der skal han ha innrømmet deler av påstandene fra stedøtrene, men hevdet at den seksuelle omgangen var frivillig også fra deres side.

Flere av de straffbare forholdene har en strafferamme på mer enn ti år, og i tiltalen varsles det et erstatningskrav til de fire barna.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere