RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

- Mishandlet datter til døde

Sist oppdatert:
Tirsdag startet rettssaken mot en 42 år gammel mann som er tiltalt for å ha mishandlet sin to måneder gamle datter til døde.

En 42 år gammel mann står i Drammen tingrett tiltalt for å ha mishandlet sin to måneder gamle datter slik at hun døde like før jul i 2003, melder TV 2 Nyhetskanalen.

Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Saken mot 42-åringen ble opprinnelig henlagt fordi Statsadvokaten mente det ikke kunne bevises hvem som hadde påført babyen de dødelige skadene, men etter avsløringer på TV 2 og en klage fra Stine Sofies stiftelse valgte Riksadvokaten å gjenoppta etterforskningen og siden å beordre tiltale mot mannen.

Det er tre år siden babyen ble sendt til sykehus med livstruende hode- og bruddskader. Politiet startet etterforskning og konkluderte etter et år med at det var faren som hadde mishandlet babyen slik at hun døde. Så ble saken ble liggende i en skuff hos Statsadvokaten i ytterligere et år. Og først to år etter dødsfallet og etter flere oppslag i TV2 kom konklusjonen: Statsadvokaten henla saken fordi det var vanskelig å bevise hvem som hadde påført babyen skadene.

Fordi det ikke var oppnevnt bistandsadvokat for barnet, kunne henleggelsen ikke påklages. Imidlertid ga Riksadvokaten klagerett til Stine Sofies stiftelse, og denne klagen førte fram.

Etter ny etterforskning reiste Riksadvokaten tiltale mot faren til babyen - over tre år etter at barnet døde.

Det er satt av sju dager til rettssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere