RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mistenkeliggjør Gamal Hosein

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Påtalemyndigheten har lagt ut mange løse tråder for å mistenkeliggjøre Gamal Hosein, mener Hoseins forsvarer. Onsdag trekker juryen seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet.

Gamal Hoseins forsvarer John Christian Elden gikk løs på politiets etterforskning da han holdt sin prosedyre i Agder lagmannsrett tirsdag. Elden mener politiet lot være å sjekke en rekke tips og spor i etterforskningen av Gry Hoseins forsvinning og dødsfall. Han kritiserte også aktoratet for å kaste ut løse tråder for å mistenkeliggjøre hans klient.

– Vi har hatt en etterforskning der man fra et tidlig tidspunkt har rettet en mistanke mot en bestemt person, allerede på et tidspunkt man ikke kunne vite om Gry Hosein var død. Det ble etterforsket for å styrke en siktelse, sa Elden ifølge NTB.

Spåkone-tips
Som eksempler på dette nevnte Elden at det aldri ble tatt en DNA-prøve av en vante som ble funnet i Skien for å finne ut om den tilhørte Gry Hosein. Han viste til at flere personer hadde observert kvinner som kunne være Gry - etter at hun angivelig skulle være drept, uten at alle disse observasjonene var sjekket ut.

Heller ikke opplysninger fra en spåkone som i retten fortalte om en telefonsamtale som kunne være Gry Hosein, ble sjekket.

– Det ble aldri sjekket hvem som hadde ringt. Man får historier som er fullstendig ukontrollerbare. Det er å gå fra en spåkoneprosess til en hekseprosess, sa John Christian Elden.

Ingen tekniske bevis
Et spesielt trekk ved rettssaken mot Gamal Hosein er at påtalemyndigheten ikke har kunnet lagt fram noen fellende tekniske bevis. Dette la da også John Christian Elden vekt på.

– Jeg har ikke vært i en drapssak tidligere der det ikke har vært påberopt noen tekniske bevis som skal trekke i retning av å peke ut en gjerningsmann. Dette er særlig spesielt i en sak der påtalemyndigheten mener å ha et åsted, sa han.

Advokaten ba jurymedlemmene ha in mente at det ikke var funnet tegn til kamp, slåssing eller drap i gatekjøkkenet.

Onsdag holdes rettsbelæringen i rettssal 1 i Agder lagmannsrett. Så trekker juryen seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere