RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Monstertrailere blir en katastrofe

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
- Samferdselsminister Torild Skogsholm må gripe inn og avslå Linjegods søknad om å kjøre vogntog på 25 meter i Norge, krever informasjonssjef Egil Otter i NAF.

Linjegods søker nå Vegdirektoratet om dispensasjon til å kjøre med 25 meter lange vogntog på norske veier fra juni neste år. Dagens vogntog er 18,75 meter lange. I tillegg finnes det noen dispensasjoner for 22-meter lange tømmerbiler.

Fire strekninger
I juni sendte transportfirmaet en søknad om å få kjøre de enorme vogntogene på følgende strekninger:

¿Fra Svinesund langs E6 til Alnabru nordøst for Oslo sentrum.

¿Fra Skolma i Sandefjord langs E18 til Alnabru.

¿Fra Alnabru langs E6 til Rudshøgda.

Norges Automobil-Forbund (NAF) er rystet over at Linjegods nå forsøker seg på nytt.

- Det er spesielt ille at Linjegods vil kjøre vogntog på 25 meter fra Gardermoen til Moelven. Det er så å si ingen forbikjøringsmuligheter på hele strekningen til Rudshøgda, sier Otter til TV 2 Nettavisen.

- Svært eiendommelig
Et forslag fra Veidirektoratet om å tillate slike vogntog på norske veier avslått av samferdselsminister Torild Skogsholm av hensyn til trafikksikkerheten for to år siden.

Nå oppfordrer Otter samferdselsministeren om å til å gi Vegdirektoratet klar beskjed om at søknaden fra Linjegods vil bli avslått.

- Det er ikke noe nytt i bildet siden Skogsholm avslo søknaden i 2002, snarere tvert imot. I løpet av de siste årene har hun lagt stor vekt på visjonen om null drepte i trafikken og å overføre gods fra vei til tog, sier Otter.

- Linjegods legger vekt på at slike vogntog er tillatt i Finland og Sverige?

- Ja, men selskapet nevner ikke at vogntogene ikke er tillatt nedover Europa. Bilene er tillatt i Finland og Sverige fordi de to landene har øde strekninger nesten uten trafikk.

- Krever firefeltsvei
Informasjonssjefen synes også det er uforståelig at Linjegods er åpen for å kjøre de lange vogntogene mellom Oslo og Stavanger.

- Det er nesten helt ubegripelig. Når firefeltveien mellom Svinesund og Oslo er ferdig vil det være helt OK å kjøre disse vogntogene der. Vogntogene forutsetter enten firefeltsvei eller så brede skuldre at en kan kjøre ut.

TV 2 Nettavisen venter på å få en kommentar fra Torild Skogsholm om hvordan hun ser på ønsket om å kjøre vogntog på 25 meter på norske veier.

Diskuter monstertrailerne her!

Slik vil vogntogene se ut:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere