RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Politiet

- Mor ble kvalt, søstre på sju og ni år druknet

Sist oppdatert:
Den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapssaken på Mortensrud er klar.

Politiet fikk fredag den foreløpige obduksjonsrapporten i drapssaken fra Mortensrud.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at mor er død ved kvelning, og at far og de to eldste barna døde ved drukning. Når det gjelder spedbarnet, har politiet foreløpig ingen sikker konklusjon på dødsårsaken, heter det i en pressemelding fra Oslo politidistrikt.

Les også: Samlet elevene til minnestund

Usikre på dødstidspunktene
- På bakgrunn av sprikende vitneobservasjoner sammenholdt med den foreløpige obduksjonsrapporten, er det fortsatt usikkerhet knyttet til dødstidspunktene, heter det videre.

Moren og spedbarnet ble funnet drept i leiligheten på Mortensrud ved 16-tiden onsdag. Omtrent samtidig ble datteren på ni år funnet i Gjersjøen i Oppegård i forbindelse med en annen leteaksjon. Så ved 23-tiden ble faren og datteren på sju år funnet på 13 meters dyp i Gjersjøen.

VG skriver fredag at de to jentene på sju og ni år ble hentet av faren mandag.

- Det stemmer at jentene ble hentet tidlig. Vi har også hørt at han skal ha sagt at de skulle på piknik, sier fungerende rektor Eva-Ma Marman til VG.

- Rapporten antyder noe
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, ved vold- og sedelighetsavdelingen, sier til Nettavisen at de foreløpig ikke kan si noe mer om når de fire døde.

- Vi går ikke ut med noe på det. Det vi har fått i dag er jo en foreløpig obduksjonsrapport som til politiet antyder hva som kan være dødstidspunktet. Men dette er vi nødt til å se i sammenheng med vitneforklaring og vitneobservasjoner, sier Rohde.

- Kan dere si noe mer om hvordan de fire ble drept?

- Det er et stort arbeid rettsmedisinerne har foran seg. Så langt har de kommet med hva som kan være antatt dødsårsak, og de har konkludert med at mor sansynligvis døde av kvelning og at far og de to andre barna døde av drukning. Dødsårsaken til spedbarnet kjenner de ikke ennå, sier Rohde.

- Er blitt sett etter mandag
- Er familien sett etter at barna ble hentet på skolen mandag?

- Det er en rekke observasjoner også etter mandag. Men vi vet jo at vitneobservasjoner ikke nødvendigvis er hundre prosent riktige. Vi må se i ettertid om det er noe som peker seg ut som mer sannsynlig enn noe annet, sier politiinspektøren til Nettavisen.

Politiet fortsetter nå arbeidet med kartlegging av familiens bevegelser gjennom systematisering av materiale innhentet ved rundspørring, vitneavhør og andre tekniske og taktiske etterforskningsskritt.

- Det er sprikende vitneobservasjoner, så vi må samholde dette med obduksjonsrapporten før vi kan danne oss en formening om det, sier Rohde.

Les også: Skolen samlet til minnestund

- En velfungerende familie
Rohde forteller at politiet har vært i kontakt med den antatte drapsmannen en gang tidligere.

- Det var bare i forbindelse med en demonstrasjon ved den iranske ambassaden, sier hun.

- Det er viktig å få fram at dette er en familie som har fremstått som rolige, og det har heller ikke vært noe bråk hos dem. Det har vært en helt allminnelig familie som har fremstått velfungerende, sier Rohde.

Familiefaren (41) kom til Norge fra Iran i 1991. Han fikk norsk statsborgerskap i 1999.

Kona kom fra Marokko og fikk permanent oppholdstillatelse i Norge i august i år. Hun hadde nettopp født parets tredje barn.

Alle de tre barna hadde norsk statsborgerskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere