*Nettavisen* Nyheter.

- Mor forgrep seg på datter

Da den seks år gamle jenta fortalte sine besteforeldre at moren (28) hadde forgrepet seg på henne i dusjen, måtte de kontakte barnevernet.

25.10.05 06:16

Nå kan den overgrepstiltalte moren bli dømt til fengsel i Bergen tingrett.

Fortalte besteforeldrene

Det var mens den da seks år gamle jenten var på helgebesøk hos moren at overgrepet skal ha skjedd. Jenten bodde i fosterhjem hos sin mormor og morfar, etter at moren mistet omsorgen for henne halvannet år tidligere. En uke etter at hun hadde kommet hjem fra helgebesøket hos moren, fikk besteforeldrene sjokkmeldingen. Den 28 år gamle kvinnen skulle ha tvunget sin datter til å antaste seg, mens de begge to dusjet.

Syntes hun var troverdig

Det var seksåringen selv som uoppfordret skal ha fortalt besteforeldrene i detalj om hva som skjedde på badeværelset i september i fjor. Rystet, valgte besteforeldrene å angi sin egen datter til barnevernet, som anmeldte saken til politiet. 28-åringen benektet at noen overgrep skulle ha funnet sted, men hennes foreldre syntes barnebarnets detaljerte fortelling var såpass troverdig, at de ikke kunne avføyse det.

- Ekkelt!

I dommeravhør gjentok datteren historien om overgrepet, som skal ha skjedd mens de to satt på gulvet i dusjen.

- Og gjett om det var ekkelt! utbrøt seksåringen i avhøret, noe konstituert statsadvokat Arild Oma mente var bevis for at hendelsen var selvopplevd og ikke noe jenten er blitt fortalt. Han syntes også det var påfallende hvordan den lille jenten kunne vite detaljer om kvinnelig anatomi.

- Fysisk umulig

Men forsvarer Ada Paulsen avviste påstanden som oppspinn i Bergen tingrett mandag. Den tiltalte 28-åringens dårlige helsetilstand gjør det vanskelig å komme seg opp fra et gulv alene, derfor setter hun seg aldri på gulvet. Paulsen mente også det var fysisk umulig å gjennomføre overgrepet i sittende stilling, slik datteren har beskrevet.

Mener jenten lyver

Men kvinnens samboer fortalte i sin vitneforklaring at 28-åringen hadde gode dager og dårlige dager, helsemessig sett. Noen dager kunne hun komme seg opp fra et gulv alene. Han sa videre i retten at han trodde samboerens datter løy om episoden for å gjøre seg interessant.

Har fortsatt samvær

28-åringen selv sa i sin forklaring at hun ikke i sin villeste fantasi visste hva datteren snakket om, og hun erkjente ingen straffeskyld i saken. Hun har fortsatt samvær med sin datter èn gang i måneden, men nå med tilsynsfører tilstede.

Ti måneder

Forsvarer ba om full frifinnelse av sin klient, mens påtalemyndigheten ba om ti måneders fengsel i tillegg til saksomkostninger. Dom i saken faller på onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.