RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mot min vilje forsøkte hun å tilfredsstille meg

TOK TAXI TIL HYBEL: Her i Strandgaten skal forretningsmannen ha kommet i kontakt med den prostiruerte kvinnen. De avtale sexkjøp, før de tok de taxi til en hybel han disponerer. Deretter har de helt ulike forklaringer om hva som skjedde.
TOK TAXI TIL HYBEL: Her i Strandgaten skal forretningsmannen ha kommet i kontakt med den prostiruerte kvinnen. De avtale sexkjøp, før de tok de taxi til en hybel han disponerer. Deretter har de helt ulike forklaringer om hva som skjedde. Foto: Solfrid Torvund (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg ble lokket i en felle, hevdet den voldtektstiltalte forretningsmannen fra Bergen.

Den voldtektstiltalte forretningsmannen fra Bergen beskriver seg selv som et offer da han forklarte seg i Bergen tingrett mandag.

Se saken i ba.no

Bergen tingrett fikk høre to helt ulike forklaringer fra mannen i 40-årene og den prostituerte 22 år gamle nigerianske kvinnen.

Det eneste de er enige om er at det ble avtalt sexkjøp da de kom i kontakt med hverandre i Strandgaten natt til 20. desember i fjor.

- Var voldelig og truende
Hva som skjedde i en kjellerleilighet i tilknytning til mannens forretningslokaler senere på natten, har de helt forskjellige forklaringer på.

Påtalemyndigheten mener mannen ble voldelig og truende da kvinnen insisterte på å bruke kondom.

Tidligere i rettssaken mandag forklarte kvinnen seg om den dramatiske natten, som endte med at hun klarte å flykte ut på gaten, fikk varslet en taxisjåfør og kontaktet politiet.

Da politiet tok seg inn i lokalene lå mannen og sov.

Mandag ettermiddag var det hans tur til å forklare seg.

- Pengeutpressing
Han fortalte en historie om at han ble lokket opp i en felle, og at kvinnen forlangte 5000 kroner av ham i tillegg til de tusen kronene de tidligere hadde avtalt.

Han hadde bedt kvinnen om å gå, men da skal hun ha skiftet karakter og insistert på å ha sex. Han ble svært skremt, men turde ikke å gjøre motstand.

– Situasjonen var helt absurd. Her er man blitt ranet og så blir situasjonen snudd helt på hodet, forklarte familiefaren.

Han sier han aldri har vært voldelig mot noen, og brast i gråt da spørsmålet om sexkjøpet kom på banen. Det var noe han ikke var stolt over - han hadde sviktet familien.

Julebordsgjest
Forretningsmannen hevder han var en tilfeldig julebordsgjest som ble offer for et utspekulert ran.

Han sier den prostituerte tastet i mobiltelefonen under kjøreturen og at hun sto i et ledtog med en stemme han hørte i bekmørke utenfor kjellerleiligheten, da de to kom frem i taxi.

Mannen fortalte i retten at han flere ganger ba kvinnen forlate leiligheten.

«Vær så snill - jeg har barn som venter på meg hjemme. Jeg har ikke 5000 kroner», skal han ha uttalt til 22-åringen

Det eneste han innrømmer er at han ble bestemt og at han truet med å drepe kvinnen for å komme seg ut av situasjonen. Da skal den prostituerte ha tatt beina fatt og kommet seg ut av leiligheten.

Fikk nye opplysninger

I retten kom det frem at mannen først i sommer fortalte konen om sexkjøpet oppunder juletider i fjor og at han var tiltalt for voldtekt. Det skal ifølge ham ha skapt kraftig turbulens i forholdet.

I september i år fikk politiet nye opplysninger om at konen skal ha vært utenfor forretningslokalene denne natten, og at hun hadde hørt mannens stemme idet han ska ha sagt noe som «please go».

Det mener tiltalte støtter hans forklaring om at det i realiteten er han som er et offer i saken.

Les flere saker i ba.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere