*Nettavisen* Nyheter.

- Mote å tekkes homofile

Foto: Scanpix/Tor Richardsen

Demokratenes Vidar Kleppe ville ikke støtte en levekårsundersøkelse for homofile i Kristiansand.

- Det har blitt en motesak for politikere fra alle partier å tekkes de homofile, sier leder i Demokratene, Vidar Kleppe. Han stemte nei da formannskapet i Kristiansand skulle behandle spørsmålet om penger til en levekårsundersøkelse om kommunens homofile.

- Homofile og lesbiske har sikkert sine problemer de også, akkurat som andre. Men vi må slutte å sette dem i bås og begynne å se på dem som enkeltmennesker, sier Kleppe til Nettavisen.

Skal dybdeintervjue homofile
Fædrelandsvennen på nett skriver i dag om møtet i formannskapet onsdag der Kleppe var alene om å si nei til levekårsundersøkelsen med en prislapp på 500.000 kroner. Formålet med undersøkelsen er å finne ut hvordan det egentlig er å være homofil eller lesbisk i sørlandsbyen. Det er Agderforskning som skal stå for utspørringen av i alt 25 personer. Det skjer i samarbeid med Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring og Skeiv Ungdom, ifølge fvn.no.

- Hvorfor skal en kommune, som ikke eier nåla i veggen, bruke en halv million kroner på å intervju 25 personer om deres seksuelle legning? Og hva skal denne undersøkelsen brukes til? SV vil ha en handlingsplan, men hva skal den dreie seg om? Skal de homofile og lesbiske kvoteres inn i lokalpolitikken? spør Kleppe.

- Hva er Demokratenes syn på homofili?

- Galt å gi særfordeler
- Vi respekterer at det finnes homofile og lesbiske, men synes det er galt å gi dem særfordeler. Det vil være mer fornuftig å bruke 500.000 kroner på å kartlegge minstepensjonistene eller de hjemløses situasjon, sier Kleppe til Nettavisen.

I tillegg til å være folkevalgt i Kristiansand er han leder i Demokratene, som til høsten stiller lister i alle fylker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.