*Nettavisen* Nyheter.

- MP3-forbud blir nedstemt

Ungdom over hele landet har protestert mot forslaget om å forby kopiering av musikk fra CD-plater til MP3-spillere. Nå sørger Fremskrittspartiet for forbudet trolig ikke blir noe av.

Dermed kan de unge nå trygt starte nedlatingen, melder TV 2 Nyhetene.

I fjor skaffet over 300.000 nordmenn seg MP3-spiller, en bitteliten musikkmaskin, som har lagringsplass nok til å kopiere inn flere hundre CD'er.

Fredag foreslo regjeringen ved kulturminister Valgerd Svarstad Haugland å forby slik kopiering - nå bombarderes Stortinget med protestbrev fra ungdommer.

- Det ville være på samme måten som å forby å helle Cola fra flaske til glass det at man ikke skal kunne kopiere til eget bruk, sier mediepolitisk talsmann for Fremskrittspartiet Ulf Erik Knutsen til TV 2 Nyhetene.

Trond Giske er langt på vei enig:

- Dersom det er mulig innenfor det EU-regelverket som finnes, å la være å kriminalisere en overføring fra CD til Mp3., ipod osv så vil vi prøve å få til det, fordi det er ufornuftig at det ikke skal være mulig å spille av musikken på den måten du vil når du først har kjøpt den, sier Arbidertatiets kulturpolitisk talsmann.

Også SV sier klart nei til kopi-forbud. Det samme gjør regjeringspartiet Venstre. De setter klare krav til CD'er med kopisperre dersom det omstridte lovforslaget skulle bli vedtatt.

- Jeg mener at de må merkes såpass klart at du som forbruker kan se om du kan bruke det eller om det kan ødelegge cd-spilleren din, sier parlamentarisk leder i Venstre Trine Skei Grande.

- Jeg regner med at SV og Ap er til å stole på når de har sagt at de er mot forslaget, og med Frps standpunkt nå så blir det flertall mot denne delen av loven, fastslår Frps Ulf Erik Knutsen overfor TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.