*Nettavisen* Nyheter.

- Muslimhat største rasismetrussel i vår tid

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Antirasistisk Senter frykter en økning i antisemittisme.

21.03.10 15:11

Søndag er FNs antirasismedag.

- På denne dagen er det dessverre nødvendig å stadfeste at det økende muslimhatet har blitt den største rasismetrusselen i vår tid.

Det sier leder i Antirasistisk Senter Kari Helene Partapuoli i en pressemelding.

- Samtidig med muslimhatet er det grunn til å frykte en økning i antisemittismen som i århundrer har herjet europeiske samfunn, men som dessverre ikke er begrenset til disse.

- Vi må bli langt flinkere til å skille mellom legitim kritikk av religion og kultur på den ene siden, og fordommer og hat på den andre. I dag har det blitt noe suspekt ved i det hele tatt det å være muslim. Dette er helt uakseptabelt. Det er mange samfunnsaktører som har en betydelig jobb å gjøre i forhold til hvordan de snakker om andre mennesker, sier hun.

Partapuoli sier det på en dag som denne er nødvendig å minne om at de verste overgrepene på europeisk jord i nyere tid har vært kristnes massive overgrep mot muslimer i Bosnia, Kosovo og Tsjetsjenia.

- Det er i seg selv skremmende at disse menneskeskapte katastrofene ikke har blitt stående for oss som tydelige markører av farene ved dagens ensidige og snevre islamfokus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.