RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Muslimskole er uakseptabelt!

Knut Even Lindsjørn (SV) aksepterer ikke at det skal startes en muslimskole i Oslo. - Det er bare håpløst!
Knut Even Lindsjørn (SV) aksepterer ikke at det skal startes en muslimskole i Oslo. - Det er bare håpløst! Foto: Nettavisen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oslo SV sier blankt nei til egen skole for muslimske barn i Oslo.

(iOslo.no) Freddskolen har søkt Utdanningsdirektoratet om lov til å starte en egen grunnskole for muslimske barn fra høsten av. Da håper de at 100 muslimske barn får gå på sin egen lille skole i Oslo.

Les også: - Norge får muslimsk grunnskole

Begrunnelsen til Fredsskolen er at en muslimsk skole i Oslo vil gjøre det mer attraktivt for islamtro foreldre å ikke sende barna til ekstremistskoler i Pakistan og lignende land.

- Det er jo bare helt håpløst å komme med en slik begrunnelse. Alle norske barn skal gå på norske skoler! Alternative er ikke egne muslimske skoler, de skal gå i norsk - ikke sendes til utlandet, raser SV-politiker Knut Even Lindsjørn til iOslo.no.

Lindsjørn er leder av Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre og gruppeleder for SV. Han kommer til å kontakte SV sentralt og fortelle dem hva han og de andre Oslo SVerne mener om denne muslimskolen.

- Vi anbefaler at Utdanningsdirektoratet sier nei. Det blir veldig galt å segregere vekk barn og ungdom som bør få ha denne viktige møteplassen, som Oslo-skolen er, sier han.

I 2004 strandet forrige prosjekt om muslimsk grunnskole. Etter det iOslo.no kjenner til, hadde Urtehagen store problemer med Fylkesmannen etter at det ble klart at læreplaner og lignende ikke ble fulgt.

- Denne typen skoler bidrar i hvert fall ikke til en inkluderende by. Den forsterker den delte byen og opprettholder et skille mellom «oss» og «dem».

SV mener også at det nye KRL-faget tar så godt hensyn til muslimene at det slettes ikke skal være nødvendig å måtte samle alle muslimske barn for seg i en skole.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere