*Nettavisen* Nyheter.

- Muslimskole er uakseptabelt!

Knut Even Lindsjørn (SV) aksepterer ikke at det skal startes en muslimskole i Oslo. - Det er bare håpløst! Foto: Nettavisen (Nettavisen)

Oslo SV sier blankt nei til egen skole for muslimske barn i Oslo.

14.01.09 12:46

(iOslo.no) Freddskolen har søkt Utdanningsdirektoratet om lov til å starte en egen grunnskole for muslimske barn fra høsten av. Da håper de at 100 muslimske barn får gå på sin egen lille skole i Oslo.

Les også: - Norge får muslimsk grunnskole

Begrunnelsen til Fredsskolen er at en muslimsk skole i Oslo vil gjøre det mer attraktivt for islamtro foreldre å ikke sende barna til ekstremistskoler i Pakistan og lignende land.

- Det er jo bare helt håpløst å komme med en slik begrunnelse. Alle norske barn skal gå på norske skoler! Alternative er ikke egne muslimske skoler, de skal gå i norsk - ikke sendes til utlandet, raser SV-politiker Knut Even Lindsjørn til iOslo.no.

Lindsjørn er leder av Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre og gruppeleder for SV. Han kommer til å kontakte SV sentralt og fortelle dem hva han og de andre Oslo SVerne mener om denne muslimskolen.

- Vi anbefaler at Utdanningsdirektoratet sier nei. Det blir veldig galt å segregere vekk barn og ungdom som bør få ha denne viktige møteplassen, som Oslo-skolen er, sier han.

I 2004 strandet forrige prosjekt om muslimsk grunnskole. Etter det iOslo.no kjenner til, hadde Urtehagen store problemer med Fylkesmannen etter at det ble klart at læreplaner og lignende ikke ble fulgt.

- Denne typen skoler bidrar i hvert fall ikke til en inkluderende by. Den forsterker den delte byen og opprettholder et skille mellom «oss» og «dem».

SV mener også at det nye KRL-faget tar så godt hensyn til muslimene at det slettes ikke skal være nødvendig å måtte samle alle muslimske barn for seg i en skole.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.