*Nettavisen* Nyheter.

- Myrvold ville kjøpe kokain av oss

Foto: Bjørn Sigurdson (Scanpix)

Tirsdag fortalte den tiltalte 21-åringen hvorfor han slo hockeyproffen i bakken utenfor en pub i Oslo

10.06.08 13:18

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Ishockeyprofilen Anders Myrvold ble slått ned utenfor utestedet Tors Hammer i Oslo sentrum lille julaften 2006.

21-åringen kom selv ikke inn på utestedet fordi han ikke var gammel nok. Han og noen kamerater sto utenfor da Myrvold skal ha kommet bort for å høre om de hadde kokain til salgs, fortalte 21-åringen i retten tirsdag.

Gjengen hadde ikke kokain, men en svært beruset Myrvold skal ha blitt stående og skryte av seg selv.

- I begynnelsen opplevde de det som «jolly good fun», men så begynte episoden med mobiltelefonen, sier forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen.

- Ingen skal snakke i telefonen
For mens Myrvold snakket om seg selv tok en av gjengen sin mobiltelefon og begynte å snakke.

Dette skal ha provosert Myrvold slik at han slo telefonprateren i magen, og sa noe slikt som: «når jeg snakker så skal ingen snakke i telefonen». Slaget la naturlig nok en demper på stemningen. Kort tid etter skal tiltalte ha svart fysisk på en ny provokasjon fra Myrvold.

Den tiltalte har innrømmet at han slo Myrvold i bakken men at det var i selvforsvar. Han nekter straffskyld, og mener det var hockeyproffen som var den aggressive part. Selv mener Myrvold at han ikke provoserte fram noe slag. En dørvakt sa også i retten tirsdag at tiltalte gikk etter Myrvold før han ble slått i bakken.

- Vil legge det bak meg
Myrvold har tidligere har snakket ut om sitt tidligere forhold til kokain og at var tiltalt for besittelse av kokain utenfor Odeon i Oslo. Myrvold ble senere frifunnet i Oslo tingrett for forholdet, men hendelsen førte til at to profftilbud gikk i vasken.

I retten tirsdag sa Myrvold at han ikke kan utelukke at han spurte om å kjøpe narkotika av guttegjengen, men at han ikke husker dette.

- Han brukte iallfall ikke narkotika den kvelden. Han hadde vært på juleavslutning med Vålerenga, og det ble tatt blodprøver av ham da han kom inn i forbindelse med operasjonen. De viste ingenting, sier Myrvolds bistandsadvokat, Martin H. Hay, til Nettavisen.

Les også: Myrvold innrømmer kokainmisbruk

Hockeyprofilen sa følgende til Nettavisen i Oslo tingrett tirsdag.

- Jeg bærer ikke nag til ham og ønsker ham lykke til videre. Nå skal han få sin straff og jeg er ferdig med denne saken. Jeg har gått så mange runder med dette, at jeg vil legge det bak meg, sa Myrvold til Nettavisen.

Ifølge VG Nett første skadene førte til at Myrvold gikk glipp av en bonusutbetaling på 25.000 kroner for seriegullet, og 25.000 kroner for NM-gullet. I tillegg til tapte bonuspenger, krever Myrvold 80.000 kroner i erstatning fra 21-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.