RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Tom Melby, Avisa Nordland)

- Nå kan Forsvaret angre seg som mister henne

Sist oppdatert:
Massiv støtte til den kvinnelige soldaten, som ble beordret til nakenbading foran 30 mannlige medsoldater.

Meldingene og meningene har vært mange etter Avisa Nordlands oppslag om Alice Asplund (23). På en feltøvelse på Heggmoen utenfor Bodø i september, måtte hun kle av seg klærne og bade naken sammen med 30 gutter i førstegangstjeneste - og foran fire mannlige befal.

Alice Aspelund forteller til Nettavisen torsdag ettermiddag at hun har fått mye støtte etter at hun sto fram med historien i lokalavisen.

- Jeg har fått en del tilbakemeldinger fra venner og kolleger som støtter meg. Jeg har også fått en støttende melding fra høyere befal, som mener det er forferdelig det som har skjedd, sier hun.

Les også:- Nakenbadingen er et overgrep

Både støtte og refs

I Nettavisens kommentarfelt under sakene og på Nettavisens Facebook-side har meldingene gått fra rene støtteerklæringer til forklaringer på livet realiteter i militæret.

«Jeg er sikker på at den jenta der er mye tøffere enn enkelte gutter som er i militæret... »

«Hun kunne badet litt lenger opp eller ned i elva alene. Men bade skulle hun også. Forsvaret bryr seg ikke om kjønnet men om oppgaven som skal utføres. Du er ett nummer i rekken. Om du er høy eller lav eller tynn eller tykk gutt eller jente spiller ingen rolle du skal gjennom ett program.»

Les også: Tvunget til å bade naken med 30 gutter

«Jeg forstår at i strid kan man komme opp i situasjoner som gjør at både kvinner å menn må finne seg i dette. Men på øvelse i fredstid ser jeg ingen fornuft i tvinge soldater til dette. »

«Jeg beundrer Alice, flott jente, nå kan forsvaret angre seg som mister henne, hun vil gjøre det veldig godt i arbeidslivet.»

«Dette er ille, utrolig respektløs, Politiet er ikke bedre som henla saken. Jeg støtter deg fullt ut Alice, gi deg ikke, klag videre»

«Denne saken har ingenting med likestilling å gjøre, det er enkelt å greit en befal som misbruker sin makt for å tvinger ei jente til å kle av seg for å tilfredsstiller sin egne behov og få å tøffe seg overfor sine kolleger. En tåpelig feig liten mann, gi han sparken».

Frivillig for jenter

Om det er riktig å følge ordre i slike tilfeller, svarer mange av Nettavisens lesere «JA»:

«Felthygiene er viktig! hvis en mann blir syk i felt, så er det nesten bankers at resten blir det også.»

«Selvstendig tenkning er vel ikke akkurat soldatenes spesialitet»

«Sier du JA til Forsvaret sier du NEI, TAKK til en del privileger og friheter.»

«Det er totalt uakseptabelt at noen skal være tvunget til å bade naken i påsyn av andre, det er jeg helt enig i. Det er også frivillig å være i forsvaret eller ikke, så her er det ingen tvang uansett. Forsvaret er ikke stedet man drar for å få respektert sine "individuelle behov", tvert imot kan ingen hær fungere om det gjøres. Hele poenget med øvelser er å trene folk opp til å opptre som en -enhetlig gruppe- i en kampsituasjon. »

- Mannfolka bør klage

Noen klarer også å se det humoristiske i en ellers alvorlig sak:

«... da gud gikk tom for hjerner, delte han ut vinkler og stjerner ....;)»

«Det er jo de 30 mannfolka som bør klage, de måtte jo stå med badetiss og panserpung foran en jente!»

På Nettavisens Facebook-side fortsetter debatten.

Flere kommentarer finner du også nederst i disse sakene:

- Nakenbadingen er et overgrep

Tvunget til å bade naken med 30 gutter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere