RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå kan vi endelig sørge

Foto: Kjetil Mæland, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
- Det har vært så mye uvisshet at vi har aldri fått lov til å sørge, sier arbeidskollegaen til Anne Slåtten. Hele Førde er lettet over siktelsen.

Venninne og arbeidskollega Marianne Solhaug var på jobb på Helsetunet i Førde søndag 6. juni i år, dagen da sykepleierstudenten Anne Slåtten ikke møtte opp på jobb.

- Det har gått fire måneder og to dager. Nå føler vi oss tryggere. Vi har aldri visst hvem det var. Mange har blitt mørkeredde. Nå blir det lettere å konsentrere seg om å sørge, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Fredag er det store samtaleemnet hvem den siktede 42-åringen er. Politiet sier at mannen er fra Sunnfjord, og at han var ute i Førde sentrum den natten og morgenen som Slåtten ble overfalt på Angedalsvegen, dratt inn i et buskas og kvalt.

- Jeg var ikke i tvil om at politiet ville oppklare saken. Jeg håpet det i alle fall. Hele Førde har stått sammen i denne saken og fortalt hva de visste til politiet. Jeg vil gjerne takke politiet også som har gjort en kjempejobb, sier Solhaug.

Også studentene i Førde er svært lettet i dag. Stig Olav Eltvik som bodde i Hamretunet med Anne Slåtten da hun ble drept, hadde ikke hørt om pågripelsen og siktelsen da TV 2 Nettavisen ringte ham.

- Dette er jo kjempegreier. Jeg hadde aldri trodd at de skulle finne noen. Det var så mange folk inne i bildet. Det er politiet vi kan takke for at de sto på slik de gjorde, sier Eltvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere